Yaşadığım artıları ve eksileri anlatacağım kullanır mı kullanılmaz mı sorusuna cevap vermeye calışacağım. Biraz kısa bir anlatım olacak onu soyleyeyim
Oncelikle gunluk kullanımda bir eksisini gormedim hatta artılarını gordum NVIDIA ile programların uyumsuz calışması gibi sorunların coğu kalktı. İşte NVENC codec hatası gibi hatalarda artık yoktu. Bu tur hataları veren programları kullanabilmek sorunsuzca acıkcası cok iyiydi. 2D oyunlarda da gayet stabil calışıyor. Sadece 2D oyunlar da başlarken başında bir takılma oluyor sonra duzeliyor. 3D oyunlarda ise sorun biraz sıkıntılı normal olarak normalde 400 FPS alabildiğim oyundan en optimize ayarlarla 40 FPS alabiliyordum. Bu acıkcası moralimi bozmuştu her şey sorunsuz calışırken 3D performansının olmaması eğer oyun oynayan biriyseniz rahatsız edici olacaktır. Benim tavsiyem oyunlarla 3D şeylerle alakanız varsa tavsiyem kurmamanızdan yana olacaktır. Eğer sadece ofis işleri, internette video izleme, eğer okula gidiyorsanız odev gibi işleri yapabilirsiniz. Fakat bir uyarı da bulunayım bu sizde de bu şekilde calışacağı anlamına gelmez belki sizde 2D ve video oynatma bile calışmayabilir. Bu her ekran kartında farklılık gosterebilir o yuzden kendiniz denemeniz gerekmekte.
nouveau
CodeNames
FeatureMatrix
Bu siteler uzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.