Oncelikle herkese merhabalar. Cok tecrubeli olmasam da bir Linux kullanıcısıyım ve hali hazırda Ubuntu kullanıyorum dizustu bilgisayarımda, elime epey eski bir bilgisayar gecti "Asus F3F ASUS Turkiye" Kendisi gayet duşuk ozelliklere sahip bir dizustu bilgisayar. XP kursak eski işletim sistemi cok acığı var ve şahsen kullanasım gelmiyor, halihazırda Windows 10 Pro lisansım var. 1.5 GB RAM'li PC'ye de Win10 hadi kurduk diyelim o rezalet sabit disk performansı yuzunden cekilmez bir hal alıyor.

Şu anda bilgisayarda Windows 7 kurulu ve performansından hic mi hic memnun değilim. E tabi ki durumlar boyle olunca Linux'a yonelmek zorunda hissediyorum kendimi. RemixOS dan tutunda Arch Linux'a kadar coğu Linux dağıtımını denedim bilgisayara. Hepsi calışıyor eyvallah da ben farklılık olsun istiyorum. Hackintosh gibi bu bilgisayara ChromeOS kurayim dedim, zaten bi işe yaradığı yok internete girmekten başka onu da performanslı yapsın dedim. Biliyorum ChromeOS kapalı yazılmış bir işletim sistemi, ben ChromiumOS' dan bahsedecektim tam da

Kendisin ISO dosyasını yaklaşık 1 yıl once indirmiştim ve USB den LIVE modda calıştırmıştım. Fakat ne hikmetse şu anki orijinal dosyaları .bin halinde dağıtılıyor ve bunu USB belleğe yazana kadar canım cıktı.
Neyse yazdık eyvallah BOOT ettik, "yuklemeden calıştırı" sectik ve Wi-Fi ağımıza bağlandık. Her şey guzel sırada giriş ekranı var. Yazıyorum doğru bilgileri, hatta mail bile geliyor "Chromebook cihazınızda yeni oturum acma işlemi" diye fakat ust tarafta şu yazı yazıyor "Google API anahtarı eksik olduğu icin giriş yapamazsınız"
Bu API olayını yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum ama kaynaklar mı yetersiz, kafam mı basmadı o kadar İngilizceye anlamadım.

Bu ChromiumOS un orijinal sitesindeki API Keys adlı başlığı. Burada yapılanları sırası ile yaptım ve API Kodumu da aldım, fakat nerede nasıl kullanacağımı inanın ki anlayamadım. Onlarca site gezdim hemen hemen hepsi aynı şeyi soyluyor ya da en azından ben aynı şeyi anlıyorum, daha doğrusu anlayamıyorum.
API Keys - The Chromium Projects

Ustteki sayfadan belirtilen yonergelere gore API Kodum elimde. Bunu nerede, nasıl ChromiumOS USB belleğime veya ChromiumOS kurulum dosyama entegre ederim. Sorum budur, forumda dehşet tecrubeli Linux kullanıcıları olduğundan şuphem yok.

Lutfen boşa uğraşıyorsun, kur duşuk sistem gereksinimleri gerektiren adam akıllı bi Linuıx dağıtımı vs. demeyin amac burada bir değişiklik yapmak ve tecrube edinmek.
Şimdiden herkese teşekkurlerimi iletiyorum =)