Merhaba.
Universite yıllarımda severek kullandığım sisteme kişisel bilgisayarımda yer vermek istiyorum. Aradan yaklaşık 10 yıl gecti ve bu sure icerisinde gorduğum kadarıyla cok şey değişmiş. Daha once Ubuntu, Debian ve Pardus denemelerim oldu. Cok deneyimli değilim fakat nelerle karşılaşacağım konusunda fikrim var. O zamandan bu yana hem oyunlar hem de uygulama desteği olarak gelişmeler var gibi gorunuyor. Proton ile bir goz attım benim icin yeterince oyun var bu guzel bir gelişme. Ama mesleki uygulamalar nedeniyle Windows'a bağlılığım devam etmekte. Sizlerden ricam kullandığım uygulamalar ve donanımlara uyan bir dağıtım tavsiye etmeniz ve cıkacak sorunlara gore bu konu uzerinden cozum icin yardımcı olmanız.
Kullandığım uygulamalar AutoCAD civil 3D ve netcad. İş bilgisayarımda uygulamalar mevcut ama bilinen calıştırma yontemi varsa yuklemek istiyorum. Ayrıca ms ofis ile uyumlu ofis programına ihtiyacım var.
Bilgisayarım MSI GL75-9SD modeli. i7-9750H, NVIDIA GTX1660 Ti. Suruculer konusunda ne yapılması gerekir. Onceden ekran kartı suruculerini kurmak cok yoruyordu.
Uygulama depoları konusunda ne yapılması gerekir? Ayrıca uygulama deposu haric dışarıdan kurulum konusunda esnek bir dağıtım olmasını tercih ederim. (exe gibi) Steam ve Epic Games kullanıyorum.
G502 kablosuz mouse ve G PRO X kulaklık icin G HUB uygulaması alternatifi bir program ihtiyacım olacak. MSI aferburner uygulamasını kullanma şansımız var mı?
Masaustu ortamı esnek ve kişiselleştirmeye acık bir dağıtım olması iyi olur (gorev cubuğu yukarıda kullanıyorum, Ubuntu şu an ne kullanıyor bilmiyorum fakat şu yan taraftan bir gorev cubuğu vardı, oldukca kotu bir deneyim oldu). Vakit konusu biraz sorun, ortalama zorlukta kullanırken oğreneceğim ama cok da zorlamayacak bir dağıtım onerir misiniz?
İleride yaşayacağım sorunlara yardımlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.
Linux icin dağıtım ve alternatif uygulama onerileri
Linux0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Linux icin dağıtım ve alternatif uygulama onerileri