bu bolumde yazılanların sıkı takipcisiyim.Gercekci bir sonuc alan varmı,işe yarayan falan var mı diye...ama acıkcası hic birini denemedim,cunku onerilen seylerin hepsi ostrojeni artıran şeyler...benim annem 2 kere meme kanseri gecirdigi icin bu konuda cok temkinliyim.cnku doktorlarının hep solediği şey bu hormonun (hormon hapları dahil)riski katladığı yonunde.Ayrıca yine bir doktor tanıdıgımız,bana gogus buyutmenin ameliyattan başka yolu olmadıgını soylemişti,hatta herhangi bir krem ve ya bir bitki memeni buyutturse asıl o zaman korkman gerek demişti.ben kendi adıma ilerde ameliyat olmayı duşunuyorum,tabi korkumu yendigimde

Gunumuze kadar şerbetciotu kozalakekstresi ile sade olarak veya kombine olarak deneyler yapılmıştır. Bu deneylerden sade olarak yapılanlarda bitkinin uykuverici değil ama hormon gibi etki ettiği gorulmuştur.
1-)Berlin Hurriyet Universitesi (Freie Universität) tarafindan 1982 de hayvanlar uzerinde yapılan deneylerde Şerbetciot kozalağından eldeedilen ilaclardan sedatif (uyku verici) ozeliğinin olmadığı gorulmuştur.
2-) Hayvanlar uzerinde yapılan araştırmalarda şerbetciot kozalağı preparatlarının sedatif etkiye sahip olmadığı, fakat kadınlık hormonu ostrogen gibi etki ettiği tesbitedilmiştir. (H.H.B.5.454)
3-) Şerbetciot kozalağından eldeedilen kapsulun kadınların goğsunu (Memesini) buyutuğu tesbitedilmiştir. (Erdik Kapseln)
4-) Biranın Nitrosaminler icerdiği ve bununda Kansere neden olduğu tesbitedilmiştir. (LP.83)
Tesirşekli: hafif uykuverici, iştah acıcı, teskin edici ve hazım ettirici ozeliklere sahiptir.
Kulanılması:
a-) Araştıma sonuclarına gore uyku verici ozeliğinin olmadiği fakat dişilik hormonu ostrojen gibi etki ettiği tesbitedilmiştir. Uzun sure şerbetciotu kozolakstresinden eldeedillen kapsul alınırsa goğusleri (Memeyi) buyutur. Kansere sebep olan Nitrasaminleri birada olduğu gibi uzun sure icenlerin Kanser olabileceğini Prof.Dr.R.F.Weiß tesbitedilmiştir. (Weiß. 83)
2-) Şerbetciotunun 100 gramında 30.000-300.000 IE oranında ostrogen icermekte, buda kadınlardaki hormonları baskı altına aldığından kadınlarda adet bozukluğuna neden olmaktadır.
Şerbetciotu uzun sure kulanıldığında kadınlarda hormon bozuklukları ortaya cıkar ve adetlerinde duzensizlikler olur. Ayrıca kusma, ateş, terleme, nefesdarlığı (dyspnea), kalpatışlarında yavaşlama (bradycadia) ve allerjiye sebep olabilir. (alıntıdır)
yapılan araştırmalarda memeyi buyuttuğu doğrulanmış.ama bunun yanı sıra yuksek oranda ostrojen ihtiva ettiği,kansere yol acan bir maddenin vucutta oluşabilceğini de...
sonra durmadım bu nitrasaminleride araştırdım(cok araştırmacı gordum kendimi,hehehe),biranın yapımında ortaya cıktıgını ve bu maddenin sarmısak ve c vitaminiyle yok edilebildiğini oğrendim.kaldı ki anladığım kadaıryla asıl etki kozalak ekstesinde sanırım..
neyse uzatmadan tabiki umitlerini kırmak istemem bende aynı dertten muzdaribim..sadece bilginiz olsun istedim.
eğer illa kullanmak istiyorum derseniz bunu az miktarda alın,uzun sureli kullanmayın,ara verin kullanırken;bunu alırken yanısıra başka ostrojen iceren birşey kullanmayın ve bol miktarda c vitamini alın derim ben nacizane :teselli: goğuslerimizi buyutucez derken daha buyuk belaları başımıza sarmayalım.....
umarım hepimiz emelimize kavusuruz,hepinizi operim opuyorumnanaktan