merhaba arkadaşlar..tum bayanların derdi catlaklar..ben bunları dert etmiyorum hic bir yontemin cozum olacağını duşunmuyorum ve kendimi boyle seviyorum.. her turlu yontemi deniyorsunuz.. oyuzden bende sizinle bir yazıyı paylaşmak istiyorum. belki derde derman olur.. ama şunu her zaman soyluyorum ..'' kendinizi sevin her halinizle..sevilmenin ilk sartı bu.. '' buyrun yazı..

Necla Batum’u Ankaralılar tanır, İstanbullular daha yeni yeni tanımaya başlıyor. Ankara’daki Soprano Guzellik Merkezi’ni kapatıp İstanbul’a yerleşen Necla Batum, kendi geliştirdiği stiliyle diyet yaptırmadan zayıflatma konusunda iddialı. Bir başka iddialı olduğu alan da hemen her kadının sorunu olan catlaklar. Kendi geliştirdiği stili ve ozel urunleriyle catlak tedavisinde yuzde 80 başarılı olduğunu soyluyor. Butun kadınları ilgilendirecek bu soyleşiyi Yazı İşleri Mudurumuz Birsen Altıner yaptı.

-Diyetsiz zayıflama yontemi deyince akla bitkisel ya da kimyasal bazı haplar geliyor. Sizin yonteminiz bu değil. Siz vakum makinesini kendi stilinizde kullanarak zayıflattığınızı iddia ediyorsunuz? Nasıl zayıflattığınıza geleceğim ama once sizi tanıyalım. Tekstil işiyle uğraşırken birden guzellik işine gecişinizin oykusu nedir
-Cok kiloluydun ve kendimi tedavi etmek icin bu işe başladım. 4 cocuk annesiyim. Ucuncu doğumumu 19 yıl once yaptım. İkiz bebeklerim oldu. Hamileliğim cok zor gecti. Surekli yattım ve tabii kilo aldım. 85 kiloyla doğuma girdim ama doğumdan sonra kilolarımı veremedim. 97 kiloya kadar cıktım. 100 kiloyu gormemek icin tartılmayı bıraktım ama, 110 kiloya kadar cıkmışım. Kilolarımı vermek icin cok uğraştım. Denemediğim yontem kalmadı. Bircok guzellik salonuna gittim. Pasif jimnastikten mezoterapiye kadar bircok yontemi denedim. Spor yaptım, diyet yaptım ama hicbirinden kalıcı cozum alamadım. Diyeti bıraktıktan sonra verdiğim kiloları birkac kilo fazlasıyla geri aldım hep.

-Biraz evvel lenf damarı sorunu yaşadığınızı soylediniz, bunu nasıl anladınız?
-Genellikle selulutle lenf damarı sorunları birbirine karıştırılıyor. Selulit iki parmağınızla sıktığınız zaman ortaya cıkan portakal kabuğu goruntusudur. Eğer sıkmadığınız halde portakal kabuğu goruntunuz varsa bu lenf damarı sorundur. Benim ki lenf damarı sorunuydu. Butun kanallarım tıkanmıştı. Elime mercimek ya da nohut gibi kabarcıklar geliyordu. Butun bunlar lenf damarı sorunu demektir.

-Cok ilginc bir şey soylediniz. Bugune kadar bilmediğimiz bir şey bu. Biz bugune kadar elle sıkalım ya da sıkmayalım butun portakal kabuğu goruntusunu selulit olarak kabul ediyorduk. Seluliti aşamalandırıyorduk; birinci aşama, ikinci aşama, ucuncu aşama diye. Eğer ilk aşamadaysa selulitlerimiz tedavi edilebilir selulit diyorduk buna. Cok ileri aşamadaysa bunun yuzde yuz tedavi olmayacağına inanıyorduk.
-Hic oyle değil. Butun bu soylediğiniz aşamalardaki sorunlu bolgeyi tedavi edebiliyorum ben.

-Lenf damarlarının gorevi nedir?
- Lenflerin gorevi vucudu temizlemek. Lenfler icin vucudu temizleyen bir mekanizma diyebiliriz. Hucrelerdeki toksinleri toplar ve lenf damarlarıyla boşaltım yapar. Eğer bu kanallar kapalı olursa boşaltım gercekleşmez ve biz az yesek bile kilo alırız.

-Lenf kanalları neden tıkanır?
-Bircok şey etkili olabilir bunda. Orneğin cok stresli ve uzuntulu bir donem gecirdiyseniz bobrek ustu bezleriniz kortizon hormonu yayar ve siz sanki kortizon kullanmış gibi etkilenirsiniz bu durumdan. Uzerine bir de tuzlu yerseniz şişmeniz ve kilo almanız kacınılmazdır. Lenf kanallarını kimyasal topraklarda yetişen sebzeler ve meyveler de tıkar. Hormonlu besinler vucutta toksin birikimine yol acar. Bugun ette, sutte, yumurtada her şeyde hormon var. Sebze, meyvelerde de oyle. Meyveler ilaclanıyor ve iki gun dalında bekletilmeden toplanıyor. Ozellikle kiraz kurtlanmasın diye hemen toplanıyor. Kimyasal maddelerle ilaclanan meyveleri yediğimizde toksin biriktiriyoruz ve bunlar zamanla lenf kanallarını tıkıyorlar. Ben bu sistemi uygularken vucuttaki kanserojen maddeleri de temizlemiş oluyorum. Toksinler temizleniyor, kanallarda biriken zehirli maddeler boşalıyor. Kanallar boşaldıktan sonra gorevini yapabiliyor. Ben once kanalları acıyorum sonra boşaltıyorum. Sonra yağları yok ediyorum. Bu işlemler yapıldıktan sonra yeseniz de kilo almıyorsunuz. En fazla bir iki kilo alıyorsun uz.

-Hic mi diyet yaptırmıyorsunuz?
-İlk seanslar başladığı zaman dikkat etmek lazım. Bende dikkat ediyordum, Vucudum tedavi olduktan sonra dikkat etmiyorum ve almıyorum.

-Bu işlemler sırasında deformasyon oluyor mu?
-Kesinlikle olmuyor. Deformasyon varsa onu gideriyoruz biz. Dokuları guclendiriyoruz, kasları guclendiriyoruz, kılcal damarları besliyoruz.

-Vucudun her bolgesine uygulanabiliyor mu?
-Tepeden tırnağa her bolgeye uygulanabiliyor. Yuze, baş tepesine dahil. Başın tepesinden sac cıkardığını gorduk. Yuz uygulamalarıyla da 20 yaş gencleştirebilirim bir insanı. Şişman yuzu kucultebiliyorum, kuculturken toparlayarak sıkılaştırıyorum. Goğuslerde de kullanılıyor ama mamografinin temiz olması koşuluyla. Kist, fibrokist olmayacak memede. Sırt bolgesinde calışma yaptığım muşterilerim boyun ve bel ağrılarının azaldığını soyluyorlar.

-Şoyle sorayım size, en ileri aşamada selulit goruntusuyle ve en az 20 kilo fazlasıyla gelen birini ne kadar surede zayıflatıyor ve tedavi e diyorsunuz.
-Hastayı gormeden bir şey diyemem ama eğer cok tıkanıklık varsa, cok baskı gormuşse kanallar calışmayacak duruma gelmişse en kotu durumda 7 – 8 ay gerekiyor. Bir - iki ayda ancak calışır duruma geliyor. Bir - iki ayda yağları boşaltır duruma getiriyorum. Boşaltım noktaları tıkalı olabiliyor. Onu da ben balkondaki su giderinin tıkanmasına benzetiyorum. Supurgeyle itiyorsun tekrar geri geliyor. Boşaltım noktalarının tıkanması boşaltım yapamaması demektir, kanallardaki birikmeleri atamıyor demektir.

-Siz kendinizde denedikten sonra salon acmaya mı karar verdiniz?
-Pek oyle olmadı. Bendeki sonucu goren yakınlarım kendilerinde de uygulamamı istediler. Bir – iki derken bu talepler onu – yirmiyi buldu. Bunun uzerine salon acmaya karar verdim.

-Ne zaman actınız salonunuzu?
-2005 yılında actım. 2009’da da İstanbul’a geldim.

-Aslen Ankaralı mısınız?
-Hayır ben hep İstanbul’da yaşadım. Cocukluğum, iş hayatım İstanbul’da gecti. Tayin nedeniyle Ankara’ya gitmiştik. O yuzden Soprana Guzellik Merkezi’ni Ankara’da actım. Şimdi İstanbul’da The Green Park Otel Merter’deyim. Zaman icinde diğer Green Park otellerinde de şube acacağız.

-2005’ten beri formunuzu koruyorsunuz o zaman…
-Evet koruyorum. Diyet yapmıyorum ve kilo da almıyorum. Eğer cok yersem birkac kilo alırsam hemen bir seans deniyorum kendimde ve aldığım kiloları veriyorum. Oysa eskiden az yesem bile kilo alıyordum. Şimdi almıyorum. Cunku lenf damarlarım acıldı, dolaşım bozukluğum giderildi.

-Catlak konusunda da son derece iddialı olduğunuzu soyluyorsunuz? Catlak tedavisi bildiğim kadarıyla tam olarak yapılamıyor? Siz bu tedaviyi nasıl yapıyorsunuz?
-İkiz hamileliğimden sonra benim her tarafım catlak icindeydi. Şimdi hic yok. Artık cok rahat bikini giyebiliyorum. Yuzde yuz kendimi tedavi ettim ama muşterilerime yuzde 80 diyorum, cunku garanticiyim. “Yapamadı” dedirtmek istemem kendime. Ameliyatla catlaklar tedavi edilemiyor. Gobekte yedi kat deri var, yedi katın da yırtılmış olduğunu duşunun, neresini ameliyatla kesip duzelteceksiniz. Ben ameliyatsız 70 - 80 cm deriyi yok edebiliyorum. El becerisi ve ozel urunlerimle bir ay gibi bir zamanda yuzde 50’ye kadar iyileşme oluyor. Birkac ay icinde de yuzde 80 tedavi oluyor catlaklar.

-Artık İstanbullusunuz. İstanbullular size The Green Park Otel Merter’den mi ulaşacaklar.
-Evet, artık buralıyım. Ankara’da yeni muşteri almamıştım ve eski muşterilerimi de bitirdim. Kontrole gelmek isteyenleri buraya bekliyorum. Bursa’dan, Bolu’dan gelen muşterilerim var. Turkiye’nin her yerinden gelmek isteyen muşterilerim var. Green Park Otel, bana gelen muşterilere konaklamaları icin cok ozel indirimler yapıyor. Bana gelen muşteriler ayrıca otelin fitness salonundan, havuz, sauna, buhar banyosu ve hamamından yararlanabiliyor. Komple bir hizmet sunuyoruz.

Necla Batum’a ulaşmak isteyenler icin
Adres: Nazım Erten Sokak No:134 Merter İstanbul
Telefon: 0212 5077373
GSM: 0555 5098696