Meme estetiğinde yeni bir yontem geliştiren Doc. Dr. Erdem Tezel, 'Meme sutyenle desteklenmiş gibi dik, sıkı ve toparlanmış oluyor, adeta memeye kendi dokusundan bir sutyen yapıyoruz' dedi.
İSTANBUL - “Memeyi Kendi Dokusuyla Asma Yontemi” memenin doku sıkılığındaki azalma ve sarkma problemini en az ameliyat iziyle ve daha kalıcı olarak cozuyor.
Yontemi Marmara Universitesi Tıp Fakultesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Doc Dr. Erdem Tezel geliştirdi.
Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery dergisinde yayınlanan yontemi, ntvmsnbc'ye anlatan Doc Dr. Erdem Tezel tekniği, "Koltuk altına doğru yayılan kısımdan yararlanılarak, meme dokusu hem yukarıya hem de ice doğru itiliyor; kendi uzerine katlanarak sıkılaştırılıyor ve dikleştiriliyor" şeklinde ozetledi.
Doc. Tezel, meme dokusunda gevşeme, sıkılığında azalma ve bu azalmayla birlikte sarkma olanlarda uygulanan yontemin, kanser veya başka nedenlerle meme dokusu cerrahi mudahaleyle alınan hastalar icin uygun olmadığını soyledi.
MEME DİKLEŞTİRİLİP DOLGUNLAŞTIRILIYOR
"Daha cok emzirme, kilo verme ve yaşa bağlı olarak gelişen doku kayıplarında uyguluyoruz. Ancak her yaşta uygulanabilir. Yani 18-20 yaşında, hic emzirmemiş, ancak meme dokusu gevşek, memesi cok yayvan ve meme tabanı cok geniş olan ve bu yuzden de memesi yapısal olarak dik olmayan kadınlarda da memeyi dikleştirip dolgunlaştırmak icin uyguluyoruz."
Yalnız meme buyultme icin değil, kucultme icin de kullanılan yontemin avantajlarını Doc. Erdem Tezel şoyle anlattı:
EN BUYUK AVANTAJI KALICI OLMASI
"Memenin tabanını daraltarak yaptığımız icin ozellikle geniş tabanlı memelerde daha toparlayıcı bir yontem. Sanki bir sutyenle desteklenmiş şekilde dik, sıkı ve toparlanmış olarak gorulur , adeta biz memeyi kendi dokusundan sutyen yapmış oluruz. Sanki protez koymuşcasına sık ve dolgun bir meme dokusu meydana gelebiliyor."
HEM KADINLARIN HEM ERKEKLERİN TERCİHİ
"Burada yabancı madde kullanılmadığı icin komplikasyon acısından da daha avantajlı. Eski yontemlere gore yapılan işin geri donmesi ve memenin tekrardan sarkması daha zordur yani daha kalıcıdır. En buyuk avantajı kalıcı olması. Dolgunluğu koltuk altına bakan kısma değil, ic bolgeye, dekolte kısmına veriyoruz. Bu hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği bir durumdur.
Memeyi dik tutan kendi dokusu olduğundan ve memenin ağırlığını taşıyan kısım derinin altında kaldığından cok daha az iz kalıyor. Ozellikle yatar pozisyondayken memenin yanlara, koltuk altına doğru yayılması ve ayrık gozukmesi sorununa cok etkili bir cozum getiriyor."
HASTA İKİ HAFTA SONRA YUZEBİLİYOR
Hastaya gore değişmekle birlikte ortalama iki saat suren ameliyatın sağlık acısından herhangi bir risk oluşturmadığını ve hastanın bir gece hastanede kaldığını soyleyen Doc. Dr. Erdem Tezel, "Doğal bir sutyen etkisi yaratan yontemle hastalar, iki hafta gibi kısa surede gunluk yaşantılarına donebiliyor, hatta yuzebiliyor" diye konuştu.
bu yontemi yeni duydum arkadaşlar, goğuslerim kilo kaybından dolayı baya bi sarktı icleri boşaldı :sinifsinif: krem falan kullanayım diyorum ama hangisini yani o da pek inandırıcı kalıcı bi cozum gibi gelmiyor bana :1no2:
bu yontemi bileniniz var mı bir de fiyat konusunda hic bi bilgi bulamadım.. bilgisi olan yazsın lutfen :uhm:
Meme estetiğinde 'doğal sutyen' etkisi
Vücut Bakımı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Vücut Bakımı
- Meme estetiğinde 'doğal sutyen' etkisi