Size yaza girme hazırlığı yaptığmız şu aylarda guzel bi program oneriyorum. Benim ve arkadaşlarım tarafından denenmiştir.Hem sağlık, hem guzel bir beden , guzel bir duruş ve bunları sadece gunluk 20 dakikanızı alarak vaad ediyorum

Oncelikle beslenme konusunda bir kac şey soylemek istiyorum. 5 gunde 4 kilo veren arkadaşlarımızın mesajlarını goruyorum forumda, uzulerek soyluyorum ki bu tarz zayıflama umut ettiğimiz yağlardan değil , su kaybından kaynaklanıyor ki aslında bu ic organlarımız icin zararlı bi durum. Program suresince,sizden her gun bir kase yoğurt, bir tane orta boy elma yemenizi istiyorum. Ekmeği abartmamak koşuluyla yiyebilirsiniz, ekmeksiz doyum hissetmeyenler olduğu icin ekmeği bırakmayı onermiyorum. Vucudumuzun karbonhidratlarada ihtiyacı var cunku ancak gunde bir dilim ekmeğe kadar azaltabilirseniz bu cok iyi olur. Kesinlikle baklava gibi hamur tatlılarıyla vedalaşmalısınız. Kızartmaları da programımız icin uzak durulucak ana başlıklardan biri yapıyorum. Brokoli gibi hazmı kolaylaştıran sebzeleri sadece suyla haşlayarak yemenizi oneririm. Kırmızı biberler de haşlanarak yendiği zaman kalbimizin buyuk dostu. Yiyecek konusunda soyleyeceğim son şey, tuzu ve şekeri azaltabildiğiniz kadar azaltın , mumkunse bırakın.
Şimdiii gelelim programımızın asıl ayağını oluşturan spor meselesine...
Sabah kalktınız, hemen şoyle guzel bir bicimde esneyin boylece birinci hareketimize hazırlanmış olursunuz.
1.hareket : Bu hareket daha cok bel bolgemizde ki simit dediğimiz yan karın yağlarını eritmeye yoneliktir. Dimdik durun, burnunuzdan guzel bir nefes cekerek ağzınızdan verin. Zaten egzersizler boyunca bu nefes hareketleri onemli. Kollarınızı yana doğru tam acın bacaklarınızı az aralık bırakarak sağa doğru eğilin, belinizin altını hareket ettirmemeye calışın, daha sonra doğrulun ve sola doğru eğilin... Bu hareket programımızın ilk 5 gunluk suresince sabah yataktan kalkar kalkmaz ve gece yatmadan once olmak uzere gunde iki kere toplam 50 , 50 yapılmalı.
2.hareket: Biliyorum pek sevmiyoruz bu egzersizi ama mekik karın kaslarımız icin adeta bir mucize , sizden ilk 5 gunluk programımızda gunde sabah ve akşam olmak uzere 5, 5 mekik cekmenizi istiyorum.
3.hareket: Benim en sevdiğim olan bu hareket sırt kaslarını calıştırmaya, omurga bozukluklarını gidermeye ve guzel bir duruşa sahip olmayı vaad ediyor. Yere yuz ustu uzanın,boynunzu, kollarınızı ve bacaklarınızı arkaya doğru duz olacak şekilde kaldırmaya calışın, sonra eski pozisyonunuza geri donun. Bu hareketi gunde bir defa 5 tane olacak şekilde yapmalısınız.
4.hareket: Gelelim goğuslere, goğusleriniz sarkmasını onleyecek ve dikleşip toplanmasını sağlayacak bu hareket biraz uzun vade istiyor, ama aydan aya aynadaki değişimi takip edebilirsiniz. Yere bağdaş kurun, dik oturun. Ellerinizi kalp hizasında onunuzde birleştirin. Avuc icleriniz birbirlerine değmeli, daha sonra birden ellerinizi elektroşok vermiş gibi hızlı olarak avuciclerinizden itin. Hareketi ilk yaptığınızda goğuslerinden bir kasın calıştığını hissediceksiniz. Hissetmiyorsanız, hareketi yapmada bir sorun var demektir.Bunu gunde iki kez 40 lık partilerle yapmanız gerekiyor.
5.hareket: Bu hareket kalcanın toparlanmasını sağlıyor , hareket cok basit otururken ayaktayken , her durumda yapılabilir. Kalcanızı sıkın ve iki saniye bekledikten sonra bırakın. İlk 5 gunluk programda gunluk toplam 150 olacak şekilde yapmalısınız.
6.hareket: Şimdi neredeyse tum vucudumuzu calıştırdık bacaklarımız ve kollarımız haricinde...Bacaklarımız icin gunluk en az yarım saat yuruyuş ve en az 10 dakika koşu oneriyorum. Yuruyuş evet cok onemlidir ama koşu inanılmaz bir etki bırakıyor. Koşu yaparken nefeslerinizii iyi ayarlarsanız daha az yorulduğunuzu gorursunuz. Ayrıca mumkunse bisiklet surmeyi de oneririm. Kol kısmına gelirsek ayakta dimdik durun , kollarınızı iki yana acın ve dirseklerinizi buzmeden kollarınızla ufak daireler oluşturmaya başlayın . Bu hareket ilk etapta gunluk 50 ice 50 dışa olmak uzere toplam 100 daire olucak şekilde yapılmalıdır. Ayrıca yere yatmak bir litrelik dolu su şişeleriyle kolları indirip kaldırmak kollarda biriken yağlara savaş acmak demektir...
Evet kızlar biraz yoğun bir program olabilir, ama tamamen uygulayıpta 1 hafta sonrasında sonucları gormemek imkansız.... Mayo mu ? Hayır bikini varken ne gerek var