BEAUTY EDİT.COM

BEAUTY-edit kızlarının guneş kalkanları…

Bu sezon guneş banyosu rituelimize yeni eklenen urunlerin yanı sıra yıllardır vazgecemediğimiz favorilerimiz de plaj cantamızda…

Her yaz olduğu gibi yine sağlıklı bronzluğun peşindeyiz. Ama guneşlenme kurallarını asla unutmuyoruz! D vitamini almak icin guneş altında korunmasız kaldığımız sure sadece 10-15 dakika. Oğle saatlerinde guneşle kusuyoruz. Koruyucu surerken bonkor davranıyoruz ve guneş sonrası mutlaka yoğun bir nemlendirici uyguluyoruz.

Eda, Debora ve Gul ’un, yaz tatili icin sectikleri guneş koruyucular ve guneş sonrası urunler, doğru kullanıldığında sağlıklı bir bronzluk vaat ediyor.

Debora ’nın guneş ritueli

“Tatilde olmasam bile yuzumu guneş ışınlarına karşı koruma altına almaya ozen gosteriyorum. Darphin ’in bu koruma urunu kokusuyla kalbimi calarken, yoğun nem verme ozelliğiyle bir taşla iki kuş vuruyor.”
DARPHIN Soleil Plaisir Sun Protecting Cream For Face SPF 50

“Yaz mevsiminin ilk haftalarında yuksek korumalı bir urun kullanmayı tercih ediyorum. Bu guneş yağı melanin uretimini destekleyerek doğal bronzluk sağlıyor. En sevdiğim ozelliği ise suya dayanıklı olması.”
NIVEA Protect & Bronz Bronzluk Artırıcı ve Koruyucu Guneş Yağı SPF 30, 40,90 TL

“İtiraf etmek gerekirse bronz gorunumu seven kadınlardanım. Bu nedenle yaz mevsiminin ikinci yarısında kullandığım urunun koruma seviyesini azaltıyorum. Piz Buin ’in bu guneş yağı hem cildimi koruyor, hem de etkileyici bir bronzluk yaratıyor.”
PIZ BUIN Tan & Protect Sun Sprey SPF 6

“Guneş sonrası kullandığım urunlerde aradığım iki ozellik var. Bronzluğun kalıcılığını arttırması ve serinleterek rahatlatması. Lancaster ’ın bu spreyinde ikisi de bulunuyor!”
LANCASTER Tan Maximizer Instant Cooling Mist

Eda ’nın guneş ritueli

Hassas ciltlere ozel bu guneş yağı, cildi yatıştırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca antioksidan etkisiyle de elastikiyet kaybını ortadan kaldırıyor. Sprey formulu sayesinde cok da pratik.
AVENE Huile Solaire SPF 30, 76,90 TL

Guneş sonrası uyguladığım bu onarıcı yağ, cildi besliyor, bronz goruntumu uzun sure koruyor ve parlaklık kazandırıyor.
LANCASTER Tan Maximizer Sublimating Oil, 125 TL

Su ile temas ettiğinde koruma etkisi aktif hale gelen bu urun, cildi guneşten korurken aynı zamanda anti aging ozelliğiyle yaşlanmaya karşı da savaş veriyor.
SHISEIDO Wetforce Expert Sun Aging Protection Cream Plus SPF 30, 115 TL

Plaj cantamın en guclu silahlarından biri… Cok yuksek derecede guneşten koruma sağlıyor ve ince yapısıyla da cok rahat ettiriyor.
SISLEY Super Soin Solaire Visage & Facial Sun Care SPF 50+, 430 TL

Gul ’un guneş ritueli

Institut Esthederm ’in guneş koruyucuyu yuz kremini ilk kez denedim. Diğer markalardan farklı bir koruma teknolojisine sahip. Formulunde SPF yerine, cildin kendini savunma mekanizmasını artıran ve doğal koruma sağlayan icerikler var. Cildin guneşe adaptasyon yeteneğini onlemeden sağlıklı bronzlaşmasına yardımcı oluyor.
INSTITUT ESTHEDERM Into Repair, 169 TL

Portakal ciceği, vanilya ve Tiare ciceği kokusuna bayıldığım bu kremi vucut koruması olarak kullandım. Formulunde 4 ayrı guneş filtresinin yanı sıra hucre onarımını tetikleyen pirinc ve biberiye ozleri bulunuyor. Ayrıca, icindeki su sumbulu cilde nem verirken, keciboynuzu tohumları da cildin kendini guneşten korumasına yardımcı oluyor.
NUXE Sun Delicious Lotion SPF 30, 85 TL

Sprey formundaki bu guneş sonrası krem cok yoğun nemlendirme sağlıyor. Yuzerken korumayı unuttuğum omuzlarımdaki acı ve hassasiyeti ilk suruşte azalttı. Ayrıca, hızlıca emilmesi ve yapış yapış bir his bırakmaması benim icin onemli artıları oldu.
BIODERMA Photoderm SOS Intense Soothing Mist

Tan Deepener, bu yaz SPF 15 korumasıyla, guneşe cıktıktan 4-5 gun sonra vazgecilmezim oldu. Bu hafif renkli vucut jeli cilde surulduğu anda ışıltı veriyor ve derin bir bronzluk elde edilmesini sağlıyor. Formulundeki Infrared teknolojisi, elastikiyet ve sıkılık kaybına sebep olan Infrared ışınlarından cildi koruyor.
LANCASTER Sun Beauty Tan Deepener SPF 15, 109 TL