Processor (CPU) Intel® Xeon® W-2175 14-Core (2.5GHz, 4.3GHz Turbo, 19M Cache)
Motherboard ASUS® WS C422 PRO/SE (DDR4 RDIMM, 6Gb/s, CrossFireX/SLI)
Memory (RAM) 128GB Kingston DDR4 2666MHz ECC Registered (4 x 32GB)
Graphics Card 12GB NVIDIA TITAN Xp STAR WARS JEDI ORDER - HDMI, 3x DP GeForce - GTX VR Ready!
1st Hard Disk 500GB Samsung 860 2.5" EVO SSD, SATA 6Gb/s (upto 550MB/sR | 520MB/sW)
2nd Hard Disk 2TB SEAGATE BARRACUDA PRO 3.5", 7200 RPM 128MB CACHE (Raid1)
2nd Hard Disk 2TB SEAGATE BARRACUDA PRO 3.5", 7200 RPM 128MB CACHE (Raid1)

Merhaba, M.2 SSD diskime High Sierra kurdum. USB olmadan boot edebilmek icin Clover yardımıyla bu SSD'nin EFI klasorune erişmeye calışıyorum.
Fakat disk formatı APFS olduğu icin midir nedir, "Clover Configurator" icinde Mount EFI bolumunde SSD'nin EFI partisyonu yokmuş gibi gozukuyor. Ne yapmalıyım?
Bir iMac'te USB diskimi oluşturdum. Mac formatladım, Mac OS Extended (Journaled), Clover yardımıyla EFI dizinine bir suru kext vs. koydum sistemimle uyumlu olan.

Disk boştu, Fresh Install olacak. BIOS'tan Microsoft Key Lock'ları kaldırdım. USB'den Clover Boot Install menusune ulaştım. M.2 SSD diskimi APFS formatladım. Sonra kurulum tamamlandı. Bilgisyar yeniden başladı. Yine USB'den boot edip, Clover menusunden bu defa yeni oluşan Hackintosh (SSD) surucumun High Sierra oturumunu sectim. Bir başka USB'den Clover programını yeni sisteme kopyaladım. Actım baktım icinde sadece Boot ederken kullandığım USB'nin EFI klasoru Mount edilebiliyor. Boot ederken kullandıgım USB'nin EFI klasorunu masaustune kopyladım ama, SSD'nin ilgili bolumune nasıl yerleştireceğim bilmiyorum. Clover, SSD'nin (APFS'nin) EFI dizinini gormuyor ya da yok.
USB olmadan boot edemiyorum. BIOS'ta disk gozukmuyor.
SSD diskimi Mac OS Extended (Journaled) formatlamadım. Cunku internette okuduğum makalede, zaten otomatik APFS'e donduğu yazıyordu.

Şu yontem de calışmadı: How to opt out of APFS in High Sierra - Hackintosher
cd "macOS Install Data" dosyası yok diyor. SSD diskin icine oluşmamış boyle bir dizin.

Burada da: How to use the new macOS file system APFS on a hackintosh - Hackintosher
Do not format your entire drive as APFS diyor, ne yapacağım, ikiıye bolup yarısına Windows mu kuracağım?