Futbolculuk kariyerinde Fenerbahce, Galatasaray ve Bursaspor gibi koklu camialarda forma giyen Elvir Balic, Beşiktaş - Fenerbahce derbisi oncesinde acıklamalar yaptı. İşte Balic'in yaptığı acıklamalar...
- Hocam, derbide oncelikle nasıl bir oyun kalitesi bekliyorsunuz? Bununla başlayalım.
Bu sene buyuk takımlar iyi transferler yaptı. Gecen sene herkes adına bir ders oldu. Bu sene bu acıdan cok farklı. Her zaman farklı bir atmosfer olur derbi maclarda. Derbide şu takım favori demek cok zor. Beşiktaş'ın sahasında olacak mac. Bu Fenerbahce acısından bir dezavantajtır.
İyi bir futbolun olduğu bir derbi bekliyorum. Takımlar bu macta gercek gucunu gosterecek.
"BEŞİKTAŞ KAYBEDERSE COK ŞEY KAYBEDER"
-Kaybeden cok şey kaybeder diyebilir miyiz hocam?
Fenerbahce şu anda Super Lig'de en guclu ve formda oyunculara sahip. Beşiktaş macı Fenerbahce acısından da bir sınav macı olacak. Beşiktaş taraftarıyla mutlaka kazanmak isteyecek.
Beşiktaş biraz daha inişli cıkışlı grafik ciziyor. Mutlaka kazanması gerekiyor.
Beşiktaş kaybederse, cok şey kaybeder! Ama Fenerbahce acısından oyle bir durum olduğunu duşunmuyorum.
-Yonetim, Ismael'e guven duyduğunu ve yola devam edeceğini acıkladı. Ismael baskı altında mı ve yenilgi halinde nasıl bir fotoğraf cıkar onumuze?
Beşiktaş Teknik Direktoru Valerien Ismael icin derbiyi kaybetmek sıkıntı olabilir. Beşiktaş'tan ayrılması yeniden gundeme gelebilir.
Yonetimlerin hocaları desteklemesi onemli. Ismael bu sene değil, gecen sene goreve geldi. Gecen sene hatırlatın, iyi değildi performansı. Ozellikle yaptığı değişiklikler de cok eleştirildi. Değişiklikler konusunda yapılan hatalar Ismael'e yazdı.
Mağlubiyet ve beraberlikler ona yazdı benim gozumden bakılınca. Onun icin de cok onemli ve bir sınav macı olacak.
-Beşiktaş taraftarları macın biletlerini 1 dakikada tuketti. İşler kotu giderse siyah-beyazlı taraftarların tepkisi ne olur?
Beşiktaş taraftarının tepkisi, reaksiyonu derbide cok onemli. Macta işler kotu giderse taraftar tepki gosterebilir.
Yonetim ne kadar, 'Biz Ismael'in arkasındayız' dese de taraftarın baskısı yenilgi halinde buyuk olur.
-Beşiktaş mı yoksa Fenerbahce mi daha takım gibi takım?
Buyuk maclarda iyi performans gosteren oyuncular buyuk oyunculardır! Baskı her zaman buyuk olur. Derbi dediğim gibi cok farklıdır. İki takım da takım oyunu oynuyor. Fenerbahce'nin silahları rakibinden daha farklı. Bireysel olarak daha kaliteli oyuncular var.
Sadece forvetler gol atmıyor Fenerbahce'de. Buna dikkat edin. Orta saha oyuncuları da gol atıyor. Bu, Fenerbahce'nin takım olduğunu gosteriyor.
-Hocam klasik bir sorumu sorayım size. Derbide anahtar oyuncular kimler olabilir sizce?
Beşiktaş'ta Weghorst ve Muleka olabilir. Fenerbahce'de cok oyuncu var. Jorge Jesus, rotasyona cok fazla gittiği icin kadrosunu tahmin edemiyoruz.
Hangi oyuncu oynarsa oynasın Fenerbahce formda. Hicbir oyuncu icin 'kotu oynuyor' diyemeyiz. Jesus tecrubesiyle durumu cok iyi yonetiyor cunku. Fenerbahce takım oyunu oynuyor. Bu da derbide sarı-lacivertliler acısından onemli bir avantaj olur.
-Son olarak, unutamadığınız bir Beşiktaş macı var mıdır?
Fenerbahce ile oynarken Beşiktaş macları oynadım. Ama itiraf etmeliyim ki cok guzel gecmedi. Mesela bir TSYD macı oynamıştık. Orada kaybettik. Uche'nin ayağının kırıldığıbir mac vardı. Benim Beşiktaş'a karşı şansım tutmadı (gulerek).
Elvir Balic'ten Beşiktaş - Fenerbahce derbisi acıklaması! "Cok şey kaybeder"
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Elvir Balic'ten Beşiktaş - Fenerbahce derbisi acıklaması! "Cok şey kaybeder"