--herşeyden once cocuklarınıza doğruyu soylemesini oğretin.canı istemediği icin calışmadığında oğretmenine, " elektrikler kesikti " demesin. "vazoyu kim kırdı" dediğinizde " ben kırdım" diyebilsin.

--sorumluluk almayı oğretin.

--yalnızca kendi uzerine duşeni yapıp kenara cekilmekle yetinmemesini, her zaman her yerde her şeyden sorumlu olduğunu unutmamasini oğretin.

--yaşamda, birini ezmeden de yukarılara cıkabileceğini, hatta kimi zamanlar "yukarılar" denilen o yere cıkmasada bişey yitirmeyeceğini oğretin.

--yaşamı boyunca kendisine ornek almak istediği bir kişiye gereksinim duyuyorsa, ona Mustafa Kemal Ataturk'u oğretin.

--kızlarınızı iyi yetiştirin. onlara kendi kendilerine yetmeyi oğretin. dış gorunumunun cekiciliğinden once beyninin guzelliğiyle kişilerin dikkatini cekmesini bilsin. o gun hangi giyisisini giyeceğine, evden cıkar cıkmaz ilk koşede eteğinin boyunun kısaltmasına gerek olmadığına kendi karar versin.

--kıskanclığın bir sevgi bicimi olmadığını oğretin. bir cizgiye değin kıskanılmanın guzel, ondan otesinin saygısızlık olduğunu oğretin.

--"eşim beni cok kıskanır, dışarı cıkarmaz, şunu şunu giymeme kesinlikle izin vermez" dediği eşiyle gurur duyan bir kadın olmamasini eşinin boylesi davranişlarinin gercekte kendine yapilmiş bir hakaret olduğunu bilmesini oğretin.

--erkeklerle de arkadaş olunabileceğini, cunki onlarında birer insan olduklarını oğretin.

--oğullarınızı iyi yetiştirin. karşi cinse saygı duymayı oğretin.dokunmaktan korkmamasini, bir kadının boynuna arkadaş olarak da sarılabileceğini oğretin.

--sevmenin, gercekte bir değerin ayırdına varmak anlamında olduğunu oğretin. bir kadına "sahip cıkmak" ve "sahip olmak" kavramlarının birbirlerinden cok farklı olduklarını oğretin.

--tum gencliğini birileriyle birlikte olmaya calişarak gecirdikten sonra, kimseyle birlikte olmamiş birini bulup evlenmeye calışmanın iki yuzluluk olduğunu oğretin.

--kendisinin "bulunmaz hint kumaşı olmadığını", hic kimseyi kucuk gormemesi gerektiğini oğretin.

--tum bunları cocuğunuza oğretmeden once kendi icinizdeki cocuğa oğretin.