Anne Benim Pipim Nerede?

Erkek ve kız cocuklarına her iki cinsiyetin anatomisinin oğretilmesi onemlidir nicin vucutlarının farklı olduğu acıklanmalıdır.

Kızınız sorar “nicin benim pipim yok?” Şoyle sorularda sorabilir:

· Erkekler kızlar arasında ne fark vardır?

· Bende bir hata mı var bir yerim bozuk mu?

· Benim bir pipim vardı da sonra bir şey mi oldu?

Birinci Adım:

Gercekte neyi sorduğunu araştırın

Sizin tepkileriniz şoyle olabilir:

· Ne duşunuyor?

· Neye sahip olduğunu biliyor musun?

· Kızların neden pipisi olmadığını mı merak ediyorsun,
· Annenin de yok.
· Bu nereden cıktı?

İkinci Adım: Soruları daha direkt olarak cevaplamaya başlayın.

Cevaplamadan once hakkında duşunun:

· Cinsellik hakkında kendi değer ve tavırlarınızı

· Vermek istediğiniz ne kadar gercekci bilgi

· Cocuğunuzun anlayabileceği gercek bilginin ne kadarı bu yaşta anlayabilir.

Hatırlayın:

· Erkek ve kız cocukları vucutları hakkında soru sorarlar

· Erkek ve kız cocuklarına her iki cinsiyetin anatomisinin oğretilmesi onemlidir nicin vucutlarının farklı olduğu acıklanmalıdır.

· Nasıl cevaplayacağınız konusunda emin değilseniz, bu konuyla ilgili elverişli kitapları kullanmak isteyebilirsiniz. Cocuğunuzla paylaşmadan once mutlak dikkatli okuyun.

· Cocuğun merakı bilgi uretmede kullanılabilir. Fakat konferans vermekten kacının. Konuşmada basit ve direkt cevaplar oldukca etkili olacaktır.

Ucuncu Adım: Cevabınıza karar verin.

Olası Cevaplar

Cocuk: “Nicin bir penise sahip değilim?”

Ebeveyn: Bu konuda herhangi bir fikrin var mı?

Cocuk: "Cunku acaba henuz benim ki gelişmedi mi?"

Ebeveyn: Hayır kızlar pipiye sahip değildir cunku vucutları erkek cocuklardan farklıdır. Sende cok ozel yer vardır. Sen vulva ve klitorise sahipsin

Cocuk: “Ben hic penise sahip olmayacak mıyım?”

Ebeveyn: Hayır, sen her zaman vulva ve klitorise sahip olacaksın. Nicin bir penise sahip olmak istiyorsun?

Cocuk: “Cunku cişimi ayakta yapmak istiyorum”

Ebeveyn: Pekala, Kızlar dışarıya acılan ozel bir kapısı vardır. Biliyorum, ayakta ciş yapmak komik gelecek, fakat kızlar o ozel kapıları ile cişini farklı yaparlar.

Bu gibi bir konuşma olasılıkla cocuğun merakını yatıştıracaktır. Cocuk buyudukce sorular devam edebilir, ve cevapları daha ayrıntılı vermek gerekebilir.