Kırmızı Başlıklı Kız
Evvel zaman icinde, kalbur saman icinde; develer tellal iken, pireler berber iken, ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken..
Bir varmış bir yokmuş. Kırmızı başlıklı kucuk bir kız varmış. Annesi bir gun ona elma kırmızısı bir yunle kırmızı bir başlık orduğunden beri herkes kucuk kıza kırmızı başlıklı kız dermiş. Annesi ile birlikte dağın eteklerinde, bahceli bir evde yaşarmış. Kucuk kızın bir de ormanı gecince derenin kenarındaki kulubede yaşayan buyukannesi varmış. O gunlerde buyukanne biraz rahatsızmış ve annesi lezzetli bir elmalı kek pişirip, kucuk bir sepete guzelce yerleştirerek buyukannesine goturmesi icin kırmızı başlıklı kıza seslenmiş.
-“Kırmızı başlıklı kız!” demiş. “Bu sepetin icerisinde babaannene goturmen icin yiyecekler hazırladım. Guzelce onun karnını doyurup, guneş batıp ortalık kararmadan eve donmelisin.” Ve daha sonra kırmızı başlıklı kızı ormana girmenin tehlikeli olduğu, patika yoldan gitmesi gerektiği ve yabancılarla konuşmaması konusunda da uyarmış.
Kucuk kız:
-“Peki anneciğim. Ormana girmeden patika yoldan giderek babaannemin yiyeceklerini verdikten sonra hemen eve doneceğim” demiş ve kucuk adımlarla yola koyulmuş. Cimenlerin uzerinde sek sek oynarken burnu bahar ciceklerinin o enfes kokusu ile dolunca...
-“Eveeeeet!” demiş kendi kendine. “Buyukanneme bu ciceklerden bir demet yapıp gotursem kimbilir ne kadar mutlu olur”.
Bir bakınmış etrafına. Ooooooooooooo, her yer cicek doluymuş, rengarenk. Sayamayacağı kadar cok renkte cicek varmış. Kırmızı başlıklı kız sadece ona kadar sayabildiği icin hepsini sayması imkansızmış. Bunları duşunurken bir yandan da ciceklerden toplamaya başlamış. Her eline aldığını bir kez koklayıp avucundaki demete ekleyerek ilerlemiş. Oyle ki kırmızı başlıklı kız cicek toplamanın heyecanı icerisinde annesinin oğutlerini unutuvermiş. Patika yoldan saparak ormana dalıp cicek toplamaya devam etmiş. Ormanda yaşayan kurt cok gecmeden kırmızı başlıklı kızı fark etmiş ve gunlerdir tek bir lokma yemediği icin haince planlar yapmaya koyulmuş. Hemen oracıkta kırmızı başlıklı kızı yiyemezmiş. Cunku ağacların arkasındaki kulubede yaşayan oduncu buna izin vermezmiş. Kurt planını yapıp kırmızı başlıklı kıza yaklaşmış.
-“Heyyyyy! Merhaba” demiş kocaman bir sesle.
Kucuk kız karşısında kurdu gorunce korkudan duşecek gibi olmuş. Ama kurt ona gulerek yaklaştığı icin korkulacak bir şey yok galiba diye duşunmuş. Kurt kırmızı başlıklı kıza nereye gittiğini sormuş. O da
-“Buyukannem rahatsız, bende ona yiyecek ve cicek goturuyorum”, demiş. Kurt:
-“Ne kadar guzel”, diye gulerek, “ben de sana yardım etmek isterim”, demiş. “Ben onden gidip buyukannene cayı hazırlamasını soyleyip senin geldiğini haber vereyim. Boylelikle karanlık olmadan eve donebilirsin”, diyerek onden yurumuş.
Kırmızı başlıklı kız bu duruma cok sevinip, kurdun ne kadar iyiliksever bir hayvan olduğunu duşunp cicek toplayarak yola devam etmiş. Tabii annesinin ona yabancılarla konuşmaması, ormana girmemesi konusundaki uyarılarını hic aklına getirmemiş. Kurt erkenden babaannenin kulubesine varıp kapıyı calmış.
-“Kim o?” demiş babaanne. Kurt:
-“Benim babaanneciğim, kırmızı başlıklı kız”, demiş ve iceri girmiş. Gunlerdir bir şey yemediği icin yaşlı babaanneyi bir lokmada midesine indirmiş. Gecelikleri giyip babaannenin gozluklerini taktıktan sonra yatağa girip kırmızı başlıklı kızı beklemeye koyulmuş. Bir sure sonra kırmızı başlıklı kız kulubeye varmış.
-“Babaanne babaanne”, diye bağırarak kapıyı tıklatmış.
-“Gir kızım iceri”, demiş yaşlı kurt.
Kapıyı hafifce aralayarak iceri girmiş kırmızı başlıklı kız. Kurt ona:
-“Elindekileri bırak yatağa doğru gel, ben hastayım kalkamıyorum evladım”, demiş.
Kırmızı başlıklı kız hayretle bakmış, babaannesinde değişik bir şey varmış, her zamanki gibi değilmiş.
-“Babaanne”, demiş, “kolların nicin bu kadar buyuk?”
-“Seni daha iyi kucaklayabilmek icin”, demiş kurt.
-“Kulakların nicin bu kadar buyuk peki?”
-“Seni daha iyi duyabilmek icin.”
-“Peki gozlerin nicin kocaman?”
-“Seni daha iyi gorebilmek icin.”
-“Dişlerin neden bu kadar uzun?” Artık kurt dayanamamış ve
-“Seni yiyebilmek icin”, diye bağırarak bir lokmada kırmızı başlıklı kızı yutuvermiş.
Daha sonra kurdu bir uyku basmış ve yatağa uzanıp uykuya dalıp horlamaya başlamış.
Ormana giderken kulubenin onunden gecen oduncu kurdun gurultulu horlamasını duyarak
-“Babaanneye bir şey mi oldu acaba”, diye endişelenmiş.
İceri baksam iyi olacak diye karar vermiş. Kulubeye girdiğinde yatakta uyuyan kurdu gorunce durumu anlamış. Hemen buyukanne ve kucuk kızı kurtarmak icin kurdun karnını baltayla yarmış. Kırmızı başlıklı kız ve buyukanne dışarı cıkınca birbirlerine sarılmışlar ve oduncuyla birlikte kekleri afiyetle yemişler.
Kırmız başlıklı kız eve donerken bir daha asla annesinin oğutlerini unutmayacağına dair kendi kendine soz vermiş.
ufaklığa masal...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- ufaklığa masal...