Minik bebeğini doven anne yazısına tepkiler

bir anne bebegini dogurmus ama dayaktan baska birsey vermemis,,bence annelik dogurmak degildirr,onu insan gibi buyutmek insan gibi egitmektir,ona bakmak,onunla gulup,onunla aglamaktir,dertlerini paylasmktir,
acikinca karnini dogurmaktir,,aglayinca elinden geleni yapip susturmaktir,hasta olunca sabahlara kadar bekleyip bas ucundan ayrilmamaktirr,bebeklerimiz bizim herseyimiz,eger onlari doguruyorsak en iyi sekilde bakmakta bizim gorevimizz,
simdide size bir annenin cocuguna dayak atip guzin ablaya yazdigi mektupa gelen tepkileri gosteriyorumm,ben ,her gun bebegini doven iskence eden,,anneleri kiniyorumm,

6 Temmuz Carşamba gunu yayınlanan ‘Minik bebeğime her gun eziyet ediyorum’ başlıklı yazıya pek cok okurumdan tepki geldi.

Bazı okurlarım da bunun ihbar kabul edilmesi gerektiğini duşunuyor, haklı olarak bu yavrucağın mutlaka o anneden alınmasını istiyorlar.

Ruhsal acıdan mutlaka bir tedavi gormesi gerektiğine inandığım bu annenin mektubu ne yazık ki bana mail yoluyla değil, faks olarak ulaştı. Uzerinde ne bir telefon, ne bir kimlik bulunuyordu. O nedenle zavallı yavrucak ve acilen tedaviye alınması gereken anne icin elimden bir şey gelmiyor.

Yine de tepkilerinizden birkacına koşemde yer veriyor, duyarlılığınız icin de hepinize yurekten teşekkur ediyorum. Umarım, o anne tedavi olmaya karar vermiştir ve belki de yakınları bu yazıyı okuyup, duruma el koymuşlardır. Tek umudum bu...

Bu dunyaya cocuk getirmek istemiyorum

Cok fazla gazete okumamama rağmen koşenizi son uc aydır takip ediyorum. Ve hayretler icinde kalıyorum. Hele şu yazı; hani kızını morartıncaya kadar doven anne... Bu nasıl mantıktır; cocuğa zarar verecek, bunun farkında olacak ve size yazacak...

Yazdıklarından, anlatırken bile zevk aldığını hissediyorum. İnsanlar bu tur kıyaslamalara pek dayanamaz ama, benim kopeğim sızlansa dunyam kararır. Sokakta gorduğum yalınayak cocuklar icimi sızlatır. İnsan zavallı korumasız bir cocuğa bunu nasıl yapabilir?

Hasta olduğu gun gibi ortada... Ayrıca madem bunun farkında, neden doktora gitmiyor? Bu ekonomik bunalımlar toplumumuzda onarılmaz yaralar acıyor. Cevremde konuştuğum bircok insanın acilen doktorda rehabilite edilmesi gerekli.

Yaşım 30. Evlendim, boşandım, şimdi yine evliyim. Ama asla kimseye hainlik yapmak gecmedi aklımdan. Cocuk dovmek, hayvanları kaynar suyla haşlamak, ormanları yakmak, eşlerini aldatmak... İnsanlık ve yaşam bu kadar ucuz olmamalı...

İnsana saygı ve sevgi gun gectikce azalıyor. Yeminler olsun bu dunyaya cocuk doğurmak istemiyorum. Ben bu haberleri gordukce, her gun guzel vatanımın insanlarından uzaklaşıyorum. İcim kan ağlayarak olayları izliyorum. Butun bunları okuyup, dolmamak elde değil, bağışlayın.

RUMUZ: A. HIGHT

Kadın acilen tedavi gormeli

Normal şartlarda boyle yazılar yazmam, ancak ‘Kotu anne miyim’ rumuzlu ‘anne olamayacak’ kadının yazısına istinaden dayanamadım. Cunku ben de sekiz aylık bebek annesiyim. Bu yazıyı yureğim parcalanarak okudum, daha doğrusu icim elvermedi, okuduklarıma inanamadım.

Boyle annelik olamaz. Bir de yuzsuzce yazabiliyor. Bir an once bebeğin o kadından alınması, kadının da acilen tedavi gormesi gerek. Savunmasız bir bebeğe el kaldıran kişi ancak akıl hastası olabilir. Peki ya kocası bunları gormuyor mu?

RUMUZ: BEN DE ANNEYİM

Bu cocuğu mutlaka kurtarmalı

Bu yazıyı okuduğumdan beri inanın calışamıyorum. Hic aklımdan cıkmıyor. Sizin de soylediğiniz gibi, bırakın anneliğe, insanlığa sığmayan davranışlarını bir marifetmiş gibi yazan bu sadist kadından o zavallı cocuğu kurtarmak gerektiğine inanıyorum.

Bu yazı ihbar olarak kabul edilmeli, resmi bir kurum tarafından duruma mudahale edilmeli. Bunu kendini koruyamayan o minik yavru icin yapmamız gerekir. Cocuk Esirgeme Kurumu mu olur, bilmiyorum. Ama bu hasta ruhlu kadının adresini verip, cocuğun hayatını kurtarın.

RUMUZ: GULAY T.

O bebek bu anneye nasıl dayanacak

Sabahtan beri aklımdan o bebeğin hayali gitmiyor. Bir anne bunu evladına nasıl yapabilir, anlamıyorum. Benim de 16 aylık bir oğlum var. O bebeğin sonu umarım iyi olur. Gerci o anneye bilemiyorum nasıl dayanacak.

RUMUZ: OZNUR

Allah korkusu yok mu bu insanların

Cahil insanlar yuzunden şiddete ve sevgisizliğe maruz kalan bu cocuklara cok uzuluyorum. Onlar icin keşke bir şeyler yapabilsem. Minicik bir bebeğin cektiği eziyete bakar mısınız? Anne demek bile istemediğim kadın bir de utanmadan, size sebep soruyor!

Şunu anlasınlar artık, insanın kendinden fizik olarak daha zayıf ve gucsuz birine şiddet uygulamasının hicbir mazereti yok. Allah korkuları da yok bunların. Dunyaya getirmesin o zaman. Benim de minik bir bebeğim var, aklım almıyor bu cehaletin nasıl bir şey olduğunu... Bu tur ana babaların cezalandırılmalarını istiyorum.

RUMUZ: ULKU

Boyle kadınlara cocuk haram

Yazıyı okuyunca şok gecirdim. Sonuna kadar okuyamadım. Benim de 11 aylık bir bebeğim var, ben de calışan bir kadınım. Ona vurmak bir yana, eve gidince onu nasıl mutlu etsem, nasıl sarıp sarmalasam bilemiyorum.

Bu gibi kadınlara cocuk haram bence. Nice insanlar evlat sahibi olamıyorken, sana sunulmuş bu minik yavruya vurup bir de zevk aldığını nasıl soylersin? O kadın acilen cocuğunu daha iyi bakılabilecek bir yere versin, yoksa cocuğa ileride daha fazla şiddet uygular.

RUMUZ: M. CALIŞAN

alintidir--------