--------------------------------------------------------------------------------

Cocuklar bazen tum masumiyetleri ile bir soru sorarlar ve siz o anda resmen "tel tel olursunuz". Gozleriniz irileşir, ağzınız ayrılır, beyniniz son surat işlemeye başlar, bir an ne diyeceğinizi, ne duşuneceğinizi bilemezsiniz, saclarınız havaya dikilir. Bazen ofkelenirsiniz, bazen utanırsınız, bazen gulersiniz.... Nasıl mı mesela? Mesela benim aklıma geliveren şu sorular gibi:

Manzara: Cocuk 5 yaşında. Butun oyuncak envanterini, serce parmağınızı sığdıracak kadar bile yer kalmayacak şekilde halının uzerinde yaymış, guzel guzel oynamakta. Siz fırsattan istifade, poğaca hamuru yoğurmaktasınız.

Soru: Annnnnneeeeeeeeeeeee!!! Barbie bebeğimin sarı ayakkabısının ustunde yapışık pembe bir cicek vardı ya, ona cok "iktiyacım" vaaaar, bi bulup bana verebilir misiiiiiin???

Manzara: Cocuk 5 yaşında. Birlikte markete gittiniz. Alışverişi tamamladınız, elinizi kolunuzu dolduran poşetleri guc bela taşıyarak arabaya doğru ilerlemektesiniz.

Soru: Anne, cok cişim geldi, dayanamıyorum, hemmmen tuvalete gidebilir miyiz?

Manzara: Cocuk 4 yaşında. Ust katta oturan teyzesini ve kopeği Mili’yi ziyaretten donmuştur.

Soru: Anne?? Mili’nin maması neden o kadar lezzetsiz?????

Manzara: Cocuk 4 yaşında. Arkadaşı ile salonda oynamaktadır. Siz 3. kattaki evinizin mutfağında yemek yapmaya calışmaktasınız.

Soru: Annnneeeeeee!!! Emre dışarı cıkmak istedi, annem izin vermez dedim, ama o balkondan kacmaya calışıyor, izinsiz gitmek olmaz değil mi?

Manzara: Cocuk 4 yaşında. Koşa koşa odasından gelir, oldukca telaşlıdır.

Soru: Anne?? Emre ile bahcede poşete doldurduğumuz karıncalara cekmecede yuva yaptım, ama heeep kacmaya calışıyorlar ne yapayım?????

Manzara: Cocuk 4 yaşında. Birlikte salondasınız. Cocuk ani bir kararla salondan cıkar. Kısa bir sessizliğin ardından iceriden seslenir.

Soru: Anneeeeee!!! Ben kendime dondurma aldım ama halıya dokuldu, ben de peceteyle sildim, tekrar alabilir miyiiiim???

Manzara: Cocuk 3 yaşında. Kalabalık bir acık hava restoranında oturulmakta ve cocuk restoran onundeki cimenlik alanda başka cocuklarla oynamaktadır. Uzaktan seslenir.

Soru: Anneeeee!!! Ben şuradaki calıların arkasına kakamı yaptım ama pacalarıma bulaştı, siler misiiiiin???

Manzara: Cocuk 3 yaşın başlarında. Annesiyle birlikte taksideler.

Soru: Şofor amca, b.k demek hic guzel değildir, ben hic b.k demem ki, b.k demek cok ayıp, sen yaramaz bir amca mısın? Hic b.k der misin????