Cocuklarınızla henuz onlar cocukken, gec kalmamışken bir oyun oynamaya ne dersiniz?

Oturduğum koltukta heyecan icinde beklemekteydim. Oylesine kabarmıştıki duygularım adeta yerimde duramıyordum. Sadece ben değildim yerinde duramayan, zihnimde bir orada bir burada gidip geliyordu. Heyecanımın nedeni "kızım" dı. Birazdan yaşamını paylaşmayı sectiği eşiyle nikah masasına oturmak uzere geleceklerdi. Evet, anons duyuldu 16.15 nikahı... Beynim uğulduyor, yureğim ağzımda, gozlerim yaşlar icinde, hıckırıklara boğulmak uzereyim. Eşimle gozgoze geliyoruz, ikimizin de zihninde aynı soru: Ne zaman buyudu?

Ve kapının eşiğinde gorunduler... Sanki bir ışık huzmesinin icinden geciyor gibiydiler. Kızım, canım kızım, Tanrım ne kadar guzeller... Duşunceler duğum duğum boğazımda, icimde ise bir telaş... Onu kaybediyormuyum ne? Nereden cıktı bu genc? Biz ucumuz ne kadar da mutluyduk... İcimde bir yanım durdur şu seromoniyi diyor, bitmesin o uclu mutluluk. Oysa kızım ne kadar mutlu gozukuyor.

Onların, alkış sesleriyle nikah masasına gelişlerini izlerken hayat bir film şeridi gibi gecmeye başladı zihnimden. Geriye, en geriye, işte durdu... Kızım'ın doğduğu gun, Mayıs ayının sonları, bir bahar gunu. Hava oldukca sıcak. Her şey oylesine guzeldiki o gun, yaşamına hayatın tum zenginliklerini alarak gelmişti. Derken onu buyutme telaşlarımız, okul gunleri, yaşam kavgalarımız, bu gunlere geldik.

Oysa benim zihnim onunla şoyle doyasıya oynadığım gunleri hic hatırlatmadı bana.

Oyle ya yapılacak daha onemli şeyler vardı. Calışmak, para kazanmak, ev işleri, işle yuva arasında gidip gelmeler, kızım buyuyuvermişti. Bense bir kızım olunca onunla oyunlar oynayacağım hayallerini taşırdım hep. Kızım benim icin buyurken cok onemliydi ama ben onunla birlikteyken onceliklerimi karıştırmış ve onunla doyasıya oynayamamıştım.

Canım kızım, şimdi evlenerek yuvamızdan gidiyor, beraberinde gercekleştiremediğim hayallerimle birlikte. Artık cok gec...

Sevgili anne ve babalar: Cocuklarınızla henuz onlar cocukken bir oyun oynamaya ne dersiniz? Henuz cok gec olmadan...

Sevgiyle kalın

alıntı