merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben calışan bir anneyim ve cok fazla zaman geciremiyorum. ben veya bir başkası oğretmediği halde gecen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan once harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha once yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her cocuk annesine zeki gozukur" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve uzerine duşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı korelmemesi icin nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda oğretmenine bahsettim ama kızım cok sivri biri değildir zaten bu tur cocukların hata yapmaktan cekindikleri ve utandıkları icin daha cok gozlem yaptıkları , denemekten cekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yuzden sanırım farketmediler.oğretmen sadece doğa ezgi super, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta coğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim acep kursuna gidiyorum diye. dun oğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir guzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kac saniye oylece dondu kaldı. hayretler icinde kaldım dedi ve dilek hanım oğretmeniyle goruşun ve 2. donem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size ozet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem duz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. soyleyince kimse inanmadığı icin bugune kadar ustune duşmedim. bugun bir arkadaş ,boyle cocukları ziyan etmemek lazım dediği icin bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. ozellikle eğitimci arkadaşlar lutfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kotu mu?a.s.

yalnız lutfen kuzguna yavrusu şahin gozukur şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde duşuncelerinizi bekliyorum.gercekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.cunku bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu cocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkur ederim...