icimdeki coşkuyu,heyecanı nasıl anlatayım bilemiyorum.kelimeler yetersiz,benzetmeler eksik kalır duygularımın yoğunluğunu ifade etmeye...:1rolleyes:anne oldum ben.
10 haziran akşamı (39+5 hafta) gece yarısına yakın kasıklarıma bir acı saplandı ki nefesim kesildi.duzensiz ama can acıtıcıydı.acaba dedim doğum sancısı dedikleri şey bu mu?eşim de telaşlandı.biraz dinleneyim belki gecer dedim.yattım uyudum.gece ara ara yine yokladı ama uyku daha ağır geldi.sabah kalktığımda yine aynı acı vardı.hadi dedik doktora gidelim belki bebek sıkıntıdadır.en azından noluyo bi oğrenelim.dr um hemen ultrasonla baktı.bebişimin başı doğum olacak kadar aşağıda değilmiş.catı muayenesi yaptı hic acıklık yok.nst ye girdim sancı gostermiyo.ama benim kasıklarımda sanki bıcak saplanmışta oyle acıyo.dr um o zaman zaten zamanın geldi,hafiften bir suni sancı verelim bugun bebeğine kavuş dedi.olur dedik eşimle ama olayı daha kavrayamamıştık.dokuz ay boyunca beklediğimiz an gelmişti.hemen yatışım yapıldı.bir suru hemşire geldi.soydular cırılcıplak.hastane geceliği giydirdiler.bebek hemşiresi ayrı geliyo bir suru soru soruyo.diğeri damar yolu acıyo.neyse sancı başladı.hatta 100 lere cıktı ama hic acıklık yok.cektiğim sancı yanıma kalıyo yani.eşim ne yapacağını şaşırdı.annemler oyle.dr um 4 saatin sonunda istersen sancının dozunu fazlalaştırayım normal doğum yap ama kac saat surer bilemem dedi.12 saatlik sancıdan sonra yine olmazsa sezeryana alırım ama sonra bana,madem sezeryan olacaktım niye bu kadar sancı cektirdin deme dedi.ben de rtık dayanamayacağımı bir an once bitmesini istediğimi soyledim.
aslında biz eşimle normal doğumu cok istiyorduk.hatta o da yanımda olacaktı.epidurale bile dr um zor ikna etmişti normal doğum icin.korkuyorduk cok.sezeryanı da cabuk iyileşemem diye istemiyorduk.istemediğimiz tum pozisyonlarla karşı karşıya kaldık. dr um epiduralli sezeryan olursam daha cabuk hayata donenceğimi anlattı.korka korka ağlaya ağlaya kabul ettik.ona cok guveniyorduk cunku.hemen yatağımla beraber aşağı indirdiler beni.canım aşkım elimi bir an olsun bırakmadı.o ağlar ben ağlar...:a015: