Nihayet hikayemi yazmaya fırsat bulabildim. Aslında Temmuz annesi olacakdım ama ağustos annesi oldum. Oğlum 04 ağustos pazartesi gunu 13:18 de 3 kilo 830 gram 51 cm olarak dunyaya geldi. (Maşallah Subhanallah)
Pazartesi sabahı artık suyum iyice azaldığı icin son kez kontrole gidecektik. Ben 40+5 haftalık hamileydim ve artık normal doğumdan umidimi kesmiştim. Cunku 2 gun once hic acılmam yoktu sancımda yoktu. Suyumsa 1 haftadır sızıntı şeklinde akıyodu. Pazartesi sabah 5 te tuvalete kalktım ve kanlı sumuksu bir akıntı gelmeye başladı. Onunla birlikte suyum da hızla akmaya başladı. Bi tane ped koydum ve tekrar yattım. Ama uyuyamadım tabiki belimden kasıklarıma hafif hafif bir ağrı gelip gidiyordu. Onume bi saat koyup bakmaya başladım. 8 dakka da bir 7 dakkada bir gelmeye başladı. Eşimi uyandırdım ve oğlum bugun gelecek inş dedim. Duş alıp hafif birşeyler yedim cok actım cunku aslında yememem gerekiomuş. Neyse cantalarımızı alıp saat 8 de hastaneye gittik. Yolda sancılarım sıklaşmaya başladı 4-5 dakkada bir geliyordu ama oyle dayanılmaz sancılar değil aynı adet ağrısı gibi. Hastaneye gittim muayene ettiler 2 cm acılman var ama suyun cok az hemen suni sancı takcaz dediler. Lavman yaptılar yarım saatte anca boşaldı bağırsaklarım. Saat 9 da sancı serumunu taktılar ve o dayanılmaz sancılar başladı. Saat 12 de artık dayanamadım ve hic istemediğim halde bana epidural takın dedim. Tamam dedi ebe istersen takarım ama once bi muayene edeyim. Muayene etti ve 8,5 cm dedi artık takamam zaten yarım saate doğuma alcaz seni. Ama sonra 1 saat daha gecti. Korkunc bir kaka yapma hissi ve ıkınma hissi geliyordu. Artık yalvarıodum nolur beni alın doğuma diye. Bebek gelio doğurucam die bağırıodum. Ve nihayet doğumhaneye aldılar. Ama bacaklarımı catallara koyunca bir turlu rahat edemedim ve bacaklarımı dizimden bukup ayaklarımı catallara dayadım. Boyle durabilirmiyim dedim olur dedi ebe ve ıkınmaya başladım.Onceleri kesik kesik ıkınıyordum. Ikınmaya korkuodum aşağı tarafım yırtılcak gibi oluodu. Korkuyorum diye bağırıodum. Bacaklarım zangır zamgır titriyodu.Sonra ebe boyle yaparsan 20 ıkınmada da doğuramazsın ama nefesini tutup sancı boyunca ıkınırsan 1 ıkınmada cıkar dedi. Bu kez tek nefesde değil ama 2 nefeste daha kuvvetli ıkındım ebe hemen doktoru cağırdı. Doktor gelip bir kac iğne batırdı onları hissettim sonra kesi attı onuda hissettim ama cok acımadı. Daha sonra sanırım 2 kez daha kuvvetlice ıkındım ve bebeğimin kafası cıktı. Ama avazım cıktığı kadar bağırıodum doktorda bağır bağır daha cok bağır diyordu Sonra ıkınma artık dediler ama ben dayanamadım gene ıkındım ve bebeğim doğdu. Doğunca hemen ağlamadı kordonunu kesince ağladı. Sonrasını cok hatırlıyamıyorum beni uyuttularmı yoksa bayıldım mı. Bi ara hadi kalk bitti dediler kac dikişim var dedim 4 dediler. İşte boyle ertesi gunde sunnet ettirdik oğlumu ilk gecemiz zor gecti. Ama şimdi iyiyiz cok şukur. Birde meme uclarım yara oldu silikon meme ucuyla emziriyorum. Biraz uzun anlattım galiba ama cok bekledim ben bu hikayeyi yazmak icin o kadar olsun demi. He bu arada doğuma 13 kilo alıp gittim eve geldiğimde 5 kilo gitmişti şimdi 3 kilo daha gitti kaldı 5 kilo o da gider inş hic gobeğim yok cok şukur. Dunde kontrolumuz vardı bebeğim 4 kilo olmuş maşallah. Şimdilik bu kadar. Hoşcakalın..
Muhammed Yasir dunyaya geldi..
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Muhammed Yasir dunyaya geldi..