Cocuktan anne babaya oğutler

• bana her istedigimi verme.bazen neler koparabilecegimi gormek icin isterim

• emredip durma,emretmek yerine tavsiye edersen daha cabuk yaparim

• benden neler istedigine dair fikrini degistirip durma,bir karar ver ve ona sadik kal

• sozunu tut iyide kotu de olsa tut.bir odul soz verdiysen onu alayim,ceza ise vaad ettigin, onuda uygula

• beni baskalari ile karsilastirma,hele kardeslerimle asla.benim daha iyi ve akilli oldugumu soylersen oburu alinir.kotu ve aptal oldugumus oylersen ben incinirim.

• birak kendim basarabildigim kadar yapayim.ancak bu sekilde ogrenebilirim.benim icin herseyi sen yaparsan kendim icin hicbirsey yapmayi ogrenemem

• hatalarimi baskasinin yaninda duzeltme.yanimizda kimse yokken anlat bana dogrulari

• bana bagirma.o zaman benimde icimden bagirmak geliyor.halbuki ben bagirmak istemiyorum

• benim onumde yalan soyleme ve seni kurtarmak icin yalanlarina katilmami bekleme. bu sana yardim gibi gozuksede ben kendimi asagilanmis hissediyorum

• yanlis bir is yaptigimda bana nicin yptigimi sorup durma,bazen bilmiyorumdur.

• midem agriyor dedigimde pek aldirma.hastaligim yapmak istemedigim isler yada gitmek istemedim yerlerden kivirtmak icin numara olabilir.

• yanindigin zaman hatani kabul et senin hakkindaki dusuncelerimi zedelemez. benim hatalarimi kabul etmemi kolaylastirir.

• bana arkadaslarina davrandigin gibi davran o zaman seninle arkadas olabiliriz. insanlar akrabalar diye birbirlerine nazik olamaz degiller ya