arkadaşlar selam
oğlanın son kontrolunde doktorumuz pipisinde en az 3mm olması gereken acıklığın 1 mm olduğunu en kısa surede sunnet ettirmemiz gerektiğini soyledi. aksi takdirde heran idrar yolları enfeksiyonu olabilirmiş.bizde panikledik nasıl olur falan diye ama yaptırmaya karar verdik.
oncelikle şunu soyleyeyim doktorlar sunnetin bebekken hatta ilk 1 ay icinde yapılmasını daha uygun buluyorlar.
merak edenler icin biraz bilgi vereyim dedim.
bebeklerde sunnet 2 şekilde yapılıyormuş anestezili ve lokal. biz lokal olana karar verdik. once poposunda lavman gibi birşeyle uyuşturcu bir ilac veriyorlar . 1-2 dk icinde gozlerinde kaymaya refleksleri zayıflamaya başlıyor. bunu yapma sebepleri operasyonun acısını duymayacak ama hareket etmesini engellemek gerekiyor. ilac etkisini iyice gosterince once pipisinin birkac yerinde anestezi iğnesi yapıp uyuşturdu o bolge iyice hissisleşti.
yaklaşık 15 dk sonra dikişler atıldı. bizimki hareketlenmeye başladı. ama bundan sonrası biraz zor oluyor. emmek istiyor ememiyor gozunu bile acamıyor işte bu yuzden neredeyse 30 dk boyunca kendsini toparlayamadığı icin durmaksızın ağladı. doktor acıdan olmadığının garantisini verdiği icin icimiz rahattı.
bundan sonra; ilk 2 gun yoğun acısı olacağı icin saatte bir dolven adlı bir ağrı kesici vereceğiz. her alt değiştirdiğimizde bir merhem var onu gazlı beze surup pipisine ortup bezinikapatacağız.
2. gunun sonunda sade su ile duş alınabilirmiş.
2. gunden sonra ağrı kesiciyi sabah akşam vereceğiz
her gun 10 dk ılık suyu oturması gerekiyormuş ayrıca artık sabunlanabilecek de.
yuzustu donmesinde uyumasında ve cişini yapışında herhangi bir acı duymayacakmış. herhalde ağrı kesici sayesinde olacak bu.
doktor 10 gune kadar dikişler dahil iyileşecek dedi.
korkulacak birşey yok doktorumuz gecince iyiki yaptımışız diyeceksiniz dedi.
erkek bebeği olupta yaptırmak isteyen var ise 6 ayı doldurmadan yapıırsa bebek icin cok daha iyiymiş.
haberiniz olsun.
sunnet annesi oldum:)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- sunnet annesi oldum:)