18 Eylul'de canım kızıma kavuştum. Sezeryandan da normal doğumdan da cok korkan biri olarak sabah 7 de tıpış tıpış hastaneye gittim. Gerci bebişimi guzel karşılayayım diye saclarımı yaptırdım, makyajımı yaptım ve arabayı kendim kullanarak hastaneye gittim. Kavuşma anı yaklaştıkca ki saat 8 icin sozleşmiştik doktorumla, heyecan ve korku da tavana vurdu. Ama gonul rahatlığıyla soyleyebilirimki işinin ehli bir doktorunuz varsa kş benimki oyle sezeryan hic korkulacak birşey değil. Once bebeğimin kalp seslerine bakıldı. Sonra ben ameliyat elbisemi ve bonemi giyip ailemle vedalaştım. Ameliyathane girişine gelince eşimi de goderdiler. Anestezistim bana bir serum taktı ve 5dk bekledik sonrasında epiduralim takıldı ki bu da 10 dk surdu. Ardından uyuşma tam olarak gercekleşince bu da 5dk kadar surdu sezeryan başladı. Kesinlikle hicbirşey hissetmiyorsunuz. Yaklaşık 15 dk sonra Canım Kızımı cıkarttılar. ( 08.30 da kızım babasının yanındaymış ) Bebeğimi ana gosterdiler ve opturduler. Sonra biraz damar yolundan biraz sakinleştirici verdiler ve cok tatlı bir mahmurluk coktu. Yaklaşık 20 dk sonra da benim işim bitti ve saat 09 00 gibi ben de odamdaydım. İlk gun cok iyiydim. Fakat şu andan sonra yazacaklarımı sezeryan olacaklar dikkate alsın. Ertesi gun eve cıkmam ve banyo yapabilmem icin ozel bir flaster takıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. O bant ben de yanıklara ve 3 gun yuruyememe sebep oldu. Ve tabi ayağa kalkmam gecikti. Bugun 8. gun ve ben cok şukur daha iyiyim. Ama sezeyan yapacaksanız ilk bir hafta sizinle ilgilenecek birileri olması şart. Sezeryanda ne kadar cabuk ayaklanırsanız o kadar cabuk iyileşiyorsunuz. Cildi hassas olanlar ki benim değildir flaster konusunu doktoru ile goruşsun bence.
Dunyanın en en guzel duygusu icin daha fazlasına bile değer gerci. Daha onceleri hic cocuk istemeyen ben şimdi ikinciyi de istiyorum. (Allah nasip ederse.)
Hayata, kendime bakışım ve onceliklerim onu gorduğum ilk anda değişti mucize bu olsa
gerek. İnsanın her ona baktığında ağlayası ve rabbine bunun icin şukur edesi geliyor.
Allah tum isteyenlere en kısa zamanda nasip etsin inşallah.