Pamuk prensesimiz melekleri getirdi evimize…:1hug:
Sizinle ic ice gonul gonule gecirdiğimiz 39 hafta sonunda ben de cok şukur kızımın dunyaya geliş oykusunu yazma zevkini tadıyorum.Oncelikle Rabbimin isteyen herkese bu guzel duyguyu nasip etmesini diliyorum.:Saruboceq:
10.10.2008 tarihinde bildiğiniz gibi sabah saat 6:30da annem eşimle evimizden hastaneye yola koyulduk.tabi o gece uyku falan girmedi heyecandan gozume.5dksonra odamızdaydık hemşire ameliyat onluğumu getirdi uzerimi tamamen cıkarıp onu giyindim bu arada bol bol fotoğraf ve kamera cekimi yaptık.ardından sonda takıldı ki ben onu karnımı delip takacaklarını duşunuyodum:sm_confused:tabi oyle değilmiş cok kotu bişey değilmiş sezeryandan sonra da cok işimize yaradı. Tahliller icin kan alındı elime damar yolu acıldı derken her şey hazırdı korkudan heyecandan icim titriyodu. Derken saat 8:00da hemşire gelip hadi gidiyoruz dedi.ve işte o bahsedilen soğuk ameliyathanedeydik ameliyat masasına oturdum spinal sezeryan icin anestesiuzmanı geldi iğnemi yaptı bir anda bacaklarımdan aşağı ılık bişeyler aktığını hissettim cok guzel oldu cunku ayaklarım cok uşumuştu ısındım bi anda hemen yatırdılar ellerim bağlandı derken dr.cum geldi ve hadi seni anne yapalım dedi.işte cok korktuğum ameliyatım başladı aklımdan edeceğim dualar geciyodu ama bi turlu toparlıyamıyodum.once bi acı testi yapıldı acıdımı diye sordu dr. Yok dedim ve başladı 5 dk sonra kızımın ELİF BEYZAMIN ağlayışlarını duydumsositososito cok guzeldi o an hayatımda bi daha hissedemeyeceğim duyguları tattım ameliyethane cok soğuk olduğundan bebeği hemen giydirmeye goturdu hemşire bi ara kalkıp bakayım diye yeltendim ama nafile Başarlı olamadım giyindikten sonra getirip uzunu gosterdiler kızım adı gibi bembeyazdı gozleri cekikti annesi gibi yeryuzundeki en guzel varlıktı artık benim icin.:asigim:bebeğin cıkışının ardından midem bulanmaya başladı dra soyledim seruma bişeyler kattılar ve o da gecti 35 dk benim dikişlerim surdu.ve artık bitmişti ve hic bişey korktuğum kadar kotu gecmemişti beni sedyeye aldılar ve odama goturduler annem eşim meleğim beni bekliyodu eşimde bi telaş bebeğe hayran kalmıştı.beni hep beraber yatağıma adılar bebeğimi hemşireyle emzirdik.
3-4 saat cok titredim ayaklarım da kendine gelince artık tamamdı ameliyet yerim falan cok ağrımadı zaten surekli ağrı kesici antibiyotik iğneler yapıldı.
Bebeğin memeyi tutması icin cok uğraştık ama bi turlu uyandıramadık zaten sut de gelmedi tum karşı cıkışlarıma ramen annem şekerli su verdi bebek cansız kalmasın diye gece boyunca pek uyuyamadım bebeğe bişey olacak ağladı mı derken gozume uyku girmedi sondajım da cıktı artık kendim tuvalete kalkabiliyodum zaten bol bol yurudum o akşam gazımı da cıkardım sabah da beni en cok bunaltan serumum cıkarıldı bebeğim cok guzel emmeye başladı ama sadece su gibi bişey geliyodu o gun goğsumden tam sut değil emme reflexi cok şukur guzel bol bol uzum hoşafı rezene cayı su iciyorum bu arada sezryan olduğum gunun gecesi kebap getirttim eşime ve hepsini goturdum
Pansumanı ve cıkış işlemlerimin ardından oğlen evimize geldik kızım şimdi uyuyo ben de uyudum dinlendim sutum gelsin diye bulgur pilavımı da yedim tabi cok terliyorum dikkatli olmak lazım annem sağolsun surekli peşimde
Drum iyiki normal doğumda ısrar etmediğimi kemik yapının cok dar olduğunu sezeryanda bile bebeği cok zor cıkardıklarını soyledi kızım 3300gr doğdu boyunu olcmemişler uyanınca kendim olcmeyi duşunuyorum sırnaşık şeyBenm cok kanamam da yok hani adetin 3.4.gunu gibi geliyo
Bugun maşşalah sutum geliyo :sm_cool:goğus uclarımı bol bol kremleyip yağlıyorum kuru tutmaya calışıyorum
Neyse fazla uzatmışım gelişmeleri fırsat buldukca yazmaya calışacam hepinizi cok seviyoruz ve opuyoruz