cok merak ettim arkadaşlar.. biliyorsunuzki yeni doğum yapınca herkes birşey soyler mesela ikindiden sonra bebegi dışarı cıkarma, bol tatlı ye sutun gelsin, bu cocuk ac dakikada bi emzir, yok nazar deger korkutmaları, bebegin camaşırlarını ikindiden sonra dışarı asma, bebegi sıkı sıkı giydir cocuk hasta olmasın ama isilik cıkarsın sıcaktan gariplerim..herkese sutum yok de nazar degermişya.. gogsunu kimseye gosterme emzirirken hatta kapalı emzirsen bile cocuk ses cıkartıyorya nazar deger..hic aglatma fıtık olur.. erkek cocugu aglamaya gelmez..bebek usluysa bile cok aglıyo de nazar deger.. (yalan soylemek ne kadar caizse) birde bu nazar konusunda merak ettigim nazar elbetteki var bu bir gercek ama bunun ustunde cok fazla durup surekli nazar olcak endişesi duymak ne kadar dogru? ona bakılırsa neden yabancıların bebeklerine nazar degmiyo?mesela almanların bebekleri cok tatlı oluyo nazara inanıyorum ama oglumu nazar degcek diye herkesten sakınmak bana yanlış geliyo zaten ben ona nazar degdigini duşunsemde duşunmesemde sık sık okumaya calışıyorum.. birde acaba gercekten ikindiden sonra 40 lı bebek dışarı cıkmaz olayı dinimizde varmı acaba? fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar