Canım oğlum..
Daha dunyaya gelmeden sana oğlum demek ne muthiş bir duygu.Canım oğlum,canım Volkanım.Volkan diyorum,cunku; dedeni cok sevdiğimiz icin babanla karar verdik bu isme.Kimbilir deden ne kadar cok sevinecek bu işe..hadi allahtan şanslısın oğlum.Ya dedenin ismi Abuzer olsaydı.
Hic unutur muyum oğlum ilk senin mujdeni babana nasıl verdiğimi.Eczaneden aldığım testten oğrendim ilk seni.Doktorlardan once ilk ben bilmeliydim seni.Doktordan kesin sonucu alıp hemen babana mujdeyi vermeliydim.Ve kan testinden sonra varlığın kesinleşti oğlum.Babanla mutluluğumu paylaşmak icin can atıyordum.Haber vereceğim ama, ellerim titiriyor, telefonu acamıyordum.Sonunda o mutlu haberini verdim Babana. Baban mutluluktan ucuyordu.Ses tonu değişmişti.Hala inanamıyordu.Ben baba mı olucam”diyordu.Daha kimseye soyleme bir aksilik filan olur” dedim. Tamam dedi ama.akşam eve donuşte herkese ilan etmişti.Biliyorum sevincini icine sığdıramamıştı.
Artık kendimi bambaşka ve daha ozel hissediyodum.Sadece bana ait bir varlık ve 9 ay boyunca sadece bana muhtac.
Yavrum artık baban sen iyi beslenesin diye neler almıyor ki bana. Nefret ettiğim sutu her akşam yatağımdan beni uyandırıp zorla iciriyor.Yani bebeğim,baban iyi bakıyor sana.
Babannen kırdı ama beni.Ne diyor biliyormusun.Sen dunyaya gelince benimle babanın papucu dama atılacakmış.
Babannen coğu zamanlar sorarmış babana benim icin.Canı ne istiyor,neye aş eriyor diye.Baban soylemiş canımın kestane istediğini.En kısa zamanda o kadar uzak yollardan kestane gondermişlerdi bana. Ne kadar mutlu olmuştum.Hadi şanslısın yavrum.Beni boyle seviyorlarsa,seni nasıl sevecekler acaba?.
Cinsiyetini babanla ilk oğrendiğimde mavi patikler almıştım sana minnacık.
Yavrum hele o ilk kıpırtını hissettiğimde aman Allahım! anlatılmaz bir duygu bu.Hemen babana telefonla haber verdim.Baban da ne desin.”Vay utanmaz, o kesin iceri bir kız almıştır, keyfi yerine gelmiştir” diye.Yavrum daha gormedin ama şimdiden oğren. Baban esprili ve sempatik bir adam.onu gorduğunde bana hak vereceksin.
Canım oğlum icin rahat etsin. Baban iyi bakıyor bana.A ma anlayamadık, sen rahat edesin diye mi yoksa benim icin mi.Senin yuzunden fırca yiyoruz babandan.Niye oyle birden eğiliyormuşum,dikkat etmeliymişim kendime. Sabahları okula giderken birden kalkmamalıymışım.Senin icin tehlikeli olabilirmiş.Hadi yine iyisin oğluşum ustumuze titreyen bir babamız var.
Sen doğunca da boyle duşunucek mi beni acaba.Aklına bile gelmicem belki.
Gecenin ucuydu.Aniden cok şiddetli sancılarım tuttu.Daha 4 aylıktın, cok erkendi.Sana bir şey oldu diye oyle korktum ki oğlum.Kendi sancılarıma dayanabilirdim.Ama senin yok oluşuna nasıl dayanacaktım.İşte ozaman anladım ki annelik duygusu verilmişti bana.Babanı uykudan kaldırdım.Sancıdan kıvrandığımı gorunce hastaneye goturdu.Hastaneye geldiğimde sancım azalmıştı.Baban yine beni sinir eden bir espri yapmaya calışmıştı.Hemşire cok guzelmişte. Oğlum bir ceza hakediyor diimi baban.. Hele sen bir doğda planlar kurarız.
Baban oyle ilginc bir adam ki sevgililer gununde solmasın diye gul değilde toprakta yetişen yaprak almış.Neymiş efendim gul israf oluyormuş solunca atılıyormuş,Bana kalıcı bir hediye almak istemiş. Aldığı bitkiyi şu an mutfakta buyutuyor.Doğduğunda mutlaka gorurursun.Ne kadar kıymetli ki bu bitki, protein alsın diye toprağına sut koymuş.Bende mutfakta ki bu koku ne diyorum .Meğer sut toprağın icinde kokmuş.Sorma oğlum gozu gibi bakıyor bana aldığı o solmayan bitkisine.
Dur babanı yine şikayet edeyim sana.Anneler Gununde de daha once kaybettiğim yuzuğu bulmuş anneler gunune saklamış.Bir de demez mi “Buyur hediyen”diye .Sağ olsun yine de beni luks,ortamı hoş olan bir yere yemeğe goturdu.Yani Anneler Gunu benim icin anlamlı ve şık oldu.
Oğlum kontrollerine gittiğimizde,doktor: “Maşallah tosun gibi bir oğlan olacak” diyor.Gelişimin ilerideymiş.Tabi bu babanla beni cok mutlu ediyor.Hatta doktor:”Maşallah gelişimi baya ilerde,belki annede şeker var” dedi.Kan testine girdik.Cok şukur sağlıklı cıktım
Oğlum galiba baban gibi sorumlu olacaksın.Taa ilk aydan beri duruşun hep doğum pozisyonunda.Hic değiştirmedin.Yani baban gibi yarının işini bugune bırakmıyorsun.
Aylar ne cabuk gecti oğlum.8 ayı geride bıraktın 1 ayın kaldı.Artık babanla beraber ,senin icin alışverişe cıkıyoruz. Haberin olsun ana kucağın hazır.Sonra ben nerde yatıcam diye ağlama.Bide oyuncak donencelerin cok şeker.Hele oyle tatlı bir şarkısı var ki;baban eve geldiğimizde muziğini kurdu ve şarkını dinledik. Mutluluktan sarılıp ağladım babana.
Ha bir de baban bir kıyaklık yaptı sana galatasaraylı aslan aldı. Bu arada ilk doğduğunda şaşırmayasın.Sana yine cimbomlu kıyafet giydirecekler.Babanın sana hediyesi.Kac kere dedimse de nekadar cıkış takımları var diye yine de, illa cimbomlu almış neymiş efendim.Cocuğunu iyi bir galatasaraylı yetiştirecekmiş.Yani fanatik bir baban var oğlum.
Ah canım oğluşum,volkanım,seni bekliyoruz.İcin rahat etsin.Sana iyi bakacak,seni iyi yetiştirecek,omur boyu guvenebileceğin bir annen ve baban var.
14.05.2008
Carşamba/saat:16.08
Annen
Anne oldum artık.hamileyken bebeğime yazdığım mektup.
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Anne oldum artık.hamileyken bebeğime yazdığım mektup.