arkadaslar bırazdan oglumun 2.aylık asısını yaptırmaya gıdıcez fakat nette dolasırken bu yazıya rastladım aranızda bu aşıyı yaptırıp bı sorun yasayan varmı?yada doktoru yapılmamasından yana olanlar varmı? acıl yardımınızı beklıyorum yazıyı sıze aktarıyorum.. Onemli uyarı : Rotavirus aşısına dikkat!
FDA Rotavirus aşısı uygulanan bebeklerin ailelerini uyardı
Rotavirus aşısı yapılan 28 bebeğin aynı gun icinde olumcul barsak problemleri yaşaması uzerine FDA’den acil nitelikli acıklama geldi.
Rotavirus aşısı yapılan bebeklerin 28’inde barsaklarda blokaj ve torsiyon gelişti.Bebeklerin tamamı hastane acillerine goturuldu ve tedavi altına alındı.Bebeklerden 12 ‘si anusten verilen ilaclarla tedavi edilirken 16 bebek hastaneye yatırıldı ve cerrahi tedaviye alındı.Bebeklerin tedavisinden sonra yapılan acıklamalara gore hic bir bebek hayatını kaybetmedi.
Rotavirus nedir?
Rotavirus bebeklerde ishalle seyreden hastalığa neden bulaşıcı bir virus hastalığıdır.Bebek ishallerinin onemli bir kısmı Rotavirus tarafından oluşturulur.
Rotavirus aşısı rutin uygulamada
FDA tarafından incelen Rotavirus aşısı , Amerika’da , 2006 yılında onaylanarak kullanıma sunulmuş ve 2007 bebek bağışıklama takvimine alınmıştı.
Aşı , bebeklere , 2. Aydan 6. Aya kadar her iki ayda bir olmak uzere 3 doz halinde yapılıyor.
FDA tarafından yapılan acıklamada,yaşanan bebek problemleri nedeniyle rutin Rotavirus bağışıklama takviminin değiştirilmeyeceği belirtildi.
FDA tarafından ailelere yapılan uyarı
Rotavirus aşısı yapılan bebeklerde :
Barsak hareketlerinde değişiklik
Karın ağrısı
Kusma
İshal
Kanlı dışkılama
gorulduğu takdirde,ailelerin,derhal doktorlarıyla iletişim kurmaları istendi.
Aşı uygulamasından haftalar sonra dahi sayılan belirtilerin gorulmesi,bebeğin barsaklarının bloke olduğunun gostergesi olabileceğinden,ailelerin tedbirli davranması gerektiği belirtildi.
Gozlemler,Rotavirus aşısına bağlı barsak problemlerinin,aşının son dozundan haftalar sonra dahi ortaya cıkabildiğini gosteriyor.
Merck’den acıklama geldi
Amerika’da kullanıma sunulan Rotavirus aşısının (RotaTeq) ureticisi Merck yaşananlarla ilgili olarak :
“ Bebeklerde gorulen barsak blokajı durumu,aşı olmamış bebeklerde de gorulmektedir ve bu barsak problemleri ,1 yaşına kadar , her 2000 bebekten birinde gorulmektedir.
Bu nedenle yaşanan barsak problemlerinin aşıya bağlı olup olmadığı belli değildir “ acıklamasında bulundu.
acıll yardım rota vırus aşısı uyarı!!!!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- acıll yardım rota vırus aşısı uyarı!!!!