selam arkadaşlar benim 4 ay 10 gunluk bi bebeğim var. Lohusalık doneminde 5 defa mastit (meme iltihabı) gecirmiş biri olarak benim başıma gelenler sizin başınıza gelmesin diye tecrubelerimi aktarmak istedim. emzirme konusunda herkes bir şey soyle ama kimse meme iltihabı olmamak icin bir şey soylemez nedense. Ama her şeye rağmen sadece anne sutuyle besledim bebeğimi tum acılarıma rağmen. Benim yaşadıklarıma gore dikkat edilmesi gerekenler:
1. En onemlisi sıkı sutyen ya da kıyafet dahi giymeyin goğusler baskı altında kalınca hemen tıkanıyor, iki defa bu yuzden oldu
2. Gece yatarken goğsunuzun ustune yatmamaya gayret edin ustune yatınca da tıkanıyor
3. pompayla sağmak zorunda kalırsanız sağarken goğsu ezmeden kanallara baskı yapmadan sağın bi kere sağmadan sonra tıkanma oluşmuştu.
4. Emzirirken de aynı şekilde elinizle ezdirmeden emzirin ya da kıyafetinizi goğsu sıkacak şekilde sıyırıp da emzirmeyin bu da tıkıyor.
5. sıralı emzirme de onemli bi birini daha sonra diğerini verin
İlk zaman cok emdiği icin goğus tahriş olabiliyo catlayabiliyo benim hic olmadı bunun icin de memeyi bebeğin ağzına koyu renkli kısmın tamamını sokarak verin o zaman hem acımıyo hem catlamıyo doktor onerdi, bir de gunde bir kere duş almanız ya da yıkamanız kafi birden fazla goğsunuzu yıkamayın hem gereksiz hem de catlamaya sebep oluyo bir de sadece saf lanolin icerek kremler koruyucu oluyo isim veremem reklam olmasın ama ben kullandım, herkese başarılı emzirmeler...
yeni doğum yapanlara ve yapacaklara oneriler
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- yeni doğum yapanlara ve yapacaklara oneriler