2014 mid MacBook Pro retina bilgisayarımın pilini kendim pil alarak değiştirmek istedim. Pil orijinal değil fakat bilindik bir markanın Apple olarak uretmiş olduğu kaliteli bir pil. Pil değişimini bizzat kendim yaptım ve bağlantılarını tam olarak uyguladım. Sorun gozukmuyordu belli bir sure sonra bilgisayar “pili kontrol ettirin” diye bir uyarı mesajı vermeye başladı. Araştırmalarım sonucunda bircok yontemi denememe rağmen pil sağlık olarak iyi durumda gorunmuyordu. Pili %100 şarj ettikten sonra belli bir sure sonra pil %7 %6 gibi rakamlara duşuyordu. Sekron ile alakalıdır diye resetleme ve bircok pil kalibrasyonu denedim fakat pilin normal calışmasını sağlayamadım.
Buraya kadar anlattıklarım yanında en son Apple yetkili servisine goturdum ve pili değiştirmek istedim. Servis bana ne dese beğenirsiniz?
Pili kendim değiştirdiğim icin urune herhangi bir mudahale yapamayacaklarını ve ayrıca pil değişimin garanti kapsamı dışında olduğu icin pil değişimi sağlayamayacaklarını soylediler. Yani pili bizde değişseydin kardeşim değişmediğin icin de yardım yok sana dediler. Sozun devamında urunu bizden aldıysan hicbir şekilde bizim haricimizde urune mudahale etmeyeceksin urunun uzerinde herhangi bir değişim yapmayacaksın. Sadece biz bakarsak bakarız muşterinin yanlış yapması da bizi ilgilendirmez gibi bir anlam cıkarttılar.
Şimdi burada kim haklı kim haksız sozu size bırakıyorum. Şahsen Apple ’da bu anlayış olduğu surece daha da Apple urunlerini kullanmam kardeşim. Dayatma yolu ile urun al ve sadece bana getir gibi bir anlayış olamaz, olmamalı. Bir cok marka varken bu denli bir anlayış kabul edilebilir bir durum değil. Parasıyla bile iş yapmaya gelmiyorlar cidden hayret verici bir durum.
MacBook Pro pil değişimi sonrası tecrubelerim
MacOS0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- MacOS
- MacBook Pro pil değişimi sonrası tecrubelerim