onemli bir yazı okudum şimdi sizinle de paylaşmak istedim kızlar...

KONYA - Selcuk Universitesi Meram Tıp Fakultesi Cocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Hasan Koc, cocukların gelişimine doğru beslenme kadar uyku duzeni ve uyuma saatlerinin de onemli etki yaptığını anlattı.

Cocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesinde buyume hormonlarının duzenli bir şekilde salgılanmasının onemine işaret eden Koc, akşamın belli saatlerinin uykuda gecirilmesinin, buyume hormonlarının duzenli salgılanmasında onemli etkisi olduğunu ifade etti.

Koc, cocuklarda buyume hormonunun saat 22.00 ile 02.00 saatleri arasında daha fazla salgılandığını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Gelişmenin daha hızlı olması icin cocukların erken yatırılmasında buyuk yarar vardır. Cunku buyume hormonları, vucut hareketsizken, yani enerji harcamadığı zamanlarda daha duzgun bir şekilde salgılanır. Buyume hormonları 22.00 ile 02.00 saatleri arasında salgılandığı icin, cocuğun bu hormonlardan daha fazla yararlanabilmesi icin erken yatmak buyuk onem taşıyor. Cocuklar genellikle daha fazla televizyon seyredebilmek icin gec yatma eğiliminde oluyor. Ancak, fazla televizyon seyretmek zaten gelişme cağındaki cocuğun goz sağlığı icin zararlıdır.”

Cocuklarının erken yatmasının sağlanmasında ailelerine buyuk gorev duştuğunu belirten Koc, cocuklara erken yatma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini anlattı.

Koc, buyumeyi duzenleyen ve hızlandıran Omega 3 iceren takviye maddelerin akşam saatlerinde verilmesinin, vucuda yararını artıracağını sozlerine ekledi.

netten alıntıdır