selam kızlar. benim 15 aylık bir oğlum var ve malesef calışan bir anneyim. gerci gozum arkada değil cunku oğluma ablam kardeşim annem bakıyorlar ve cooook fazla seviyolar.
neyse başımızdan gecen felaket olayı anlatayım her ne kadar şahit olmasamda olaya dinlemek bile yetti.
dun oğlen annemle bebeğim otururken anıl(oğlum)ağzına fasulye tanesi almış. bir şeyi ağzından almaya kalkarsan nefesini icine cekiyo geri atıyo kendini. annemde bildiği icin ver oğlum tukur ehh demiş oda alacak diye kendini geri cekince nefes borusuna tıkanmış.
mosmor kesilmiş annem sırtına vurmuş ne yaptıysa olmamış senağlama. annem cığlık atarak dışarı cıkınca butun komşular birikmiş anıl oyle morarmışki havale geciriyo sanmış herkes ama annem cırpınmaktan birşey diyememmiş gayeye(ben) ne derim ne derim nasıl haber veririm diye feryat ederken bayılmış. komşular bebeği ters cevirip sırtına vurmuşlar sallamışlar sonra oksurmuş yutmuş fasulye tanesini. annem tansiyon kalp hastası.
akşam ilerleyen saatlerde bişey diyecem ama nasıl diyecem dedi anlattı. sanki bilerek yapmış gibi. gaye anıl oldu resmen gittiydi dedi sana nasıl haber verirdim kızım ne derdim sana dedi. benim kardeşimde kucukken havale gecirip olumden donmuştu. dun annem deedi ki emre bile bu kadar etkilemedi gaye beni dedi. anıl eğer varsa o kadar omrumun 10 yılını goturdu dedi. felc olacam sandım dedi. bayıldığımda anıl yoktu dedi. nasıl oldu da mucize oldu kendine geldi bilmiyom dedi. akşam ağlamasını susturamadık annemin. duşunmek bile icimi acıtıyo. nefesi kendine gelince allahım sana bi kurban adayacağım demiş. ama şimdi anlattığım gibi basit değildi diyo annem. cığlıklarına bacakları kesik bi komşumuz var o bile surunerek dışarı cıkmış.
Allahım duşunmesi bile o kadar acı ki. dun kokladım kokladım icime cektim onu.senağlama senağlama senağlama
kurban olduğum rabbim kimseyi evladı ile sınamasın. dun yemek yerken ya şimdi olmasaydı diye duşundum o duşunce bile bitiriyo insanı.
allah kimseye kaldıramayacağı yuku vermesin.
kusura bakmayın uzun oldu ama annemin yanında cok ağlayamadım. sizle paylaşmak istedim.