Ben ozel bir şirkette sigortalı olarak calışıyorum. 32 haftalık hamileyken doktorumdan 38. haftaya kadar calışabilir raporu aldım. Tek isteğim bu calıştığım sureleri doğum sonrasına ekleyerek bebeğimin yanında daha fazla kalmaktı. Fakat rahatsızlıklarımdan dolayı 3 hafta daha calıştım ve 35. haftanın sonunda doktorumdan iş gormezlik raporumu alarak işten ayrıldım. Doğumdan sonra bu calıştığım 3 haftayı iznime eklemek istedim fakat SSK " 38. haftaya kadar calışsaydım eklenebileceğini yoksa eklenemeyeceğini" soyledi. Bebeğimi evde bırakarak birkac kez SSK ve hastane arasında mekik dokudum. Sonunda olmayacağına karar verdim ve tam işe başlayacakken kendi şirketimin muhasebecisi beni uyardı ve doktorun verdiği iş gormezlik raporunda işe başlama tarihini bu 3 hafta calışmışlık suresini ekli olarak değiştirtmemin işe yarayacağını soyledi. Dediği gibi yaptım ve SSK dan iznimi ve dolayısıyla paramı aldım. Yani nekadar calıştıysanız bunu doktorun iş gormezlik raporundaki yasal işbaşı surenize eklemesi gerekiyor.
Ben bu konuda cok sıkıntı cektim. İnternette de cok araştırdım fakat cevap bulamadım. Bu yaşadıklarımı o yuzden yazıyorum.
Ayrıca ben doğum iznindeyken de maaşımı tam aldım. İşe başladığımın ertesi gunu SSK paramı postaneye yatırdı. Ben de o paranın uzerinden sanırım 70 TL sut parasını alıp geri kalanını şirketime verdim.
Herkesin bilgisine a.s