bebişimizin doğmasını cok istiyordum,38. hafta bitti,bebek hala kanala girmemişti.bir hafta boyunca gunde yaklasık 1-2 km yurudum,hergun 15 tane hurma yedim.doğum yapanlara cok imreniyordum.artık gelsin istiyorduk,normal doğum istedğimiz icin de bekliyordukBu arada doktorumuzun tayini cıkmıştı ve son bir haftamızdı.38+3 te doktora gittik,ultrasonda baktı ve hala kanala girmemiş dedi.sonrada doğum icin catı muayenesi yaptı.cocuk yukarda olduğu icin muayenede canım cok yandı,ama o muthiş cumle geldi sonra.''dort santim acılma var,mujde bugun doğuruyosun'' dedi.once inanamadım,sonra cok heyecanlandım.4 santim acılmış ve ben farketmemişim,evde ara sıra kasıklarım,belim ağrıyordu ama duzenli değildi.ayrıca cocuk ta yukarda hala.
epidural normal doğum olacağı icin,yeterli acılma olmuştu.anestezi uzmanı iğneyi yaptı.suni sancı verdiler.allaha şukur iyi tuttu.2 saat icinde 2 santim daha acıldı,sonra acılma durdu:1no2: doktor gece yarısını bulur dedi.bikac saat sonra tekrar baktılar yine 6 santimdi.bebek yukarda olduğu icin muayeneler cok acıyordu.bebek aşağı insin diye doktor bebeğin suyunu actı.bi sonraki muayenede 7 santimdi ve doktor dedi ki,yaklasık 5 saat sonra olur,ben eve gidiyorum 4-5 saat sonra gelirim dedi.canım cok sıkıldı.sonra bebek aşağı insin,acılma olsun diye odada surekli yurudum,ebe muayene etti ve 9 santim dedi.doktoru cağırdılar.doktor yoldaydı.o zamana kadar suni sancıyı iğneler sayesinde hissetmiyordum.sonra sancım geldi ve epidural iğneyi vurun dedim.ebeler hayır dr bey gelecek şimdi doğuma alacaz,ıkınamazsın belki dediler.işte ondan sonra yaklaşık 20 dk korkunc sancı cektimdoktor gelince yalvarıyorum nolur iğneyi vurun diyeDR da ''seni iğne cok iyi uyuşturdu,eğer doğumda da ıkınamazsan bebek tehlikeye girer bunu vurmayalım dedi.ben bağırıp ağlıyorum tabiii..doktor da ıkın diyo 10 santim olması icin hem ıkındım hemde o sancıları cektim.en son catala aldılar.doktor baktı olmuyo epidural iğnesini vurun dedi.iğne vurulunca rahatladım,sonrada dedikleri gibi ıkınmaya başladım,3. ıkınmamda kafası cıktı,sonra birden gozumun onune geldi.o an herşeye değerdi...onun doğumunu gormek olaganustuydu.doktorumuz cok başarılıydı,bebek doğduğunda doktor kordonunun 2 kez boynuna dolanmış olduğunu soyledi.cok başarılı biri,daha once de bir arkadaşımın doğumunu o yaptırmıştı ve onunda kordonu dolanıktı,yine de normal oldu.doktor ve ebeler hemen kordonu kesip, temizlediler.sesini duyunca gidip sarılasım geldi...daha sonra bebeği eşime verdiler servise gonderdiler. doktor dikişlerimi yaptı.kalkınca ayakta duramadım başım donmuştu ve uzun uzun kustum doktor bi yere oturttu sonra da yatağa aldılar eşim geldi,ben cok bitkindim,yaklaşık 15 saattir hicbirsey yememiştim.saatlerce uyumak istedi canım,ama bebişim de beni bekliyordu.eşim ve dr başımda espri falan yapıyolardı ben acılayım diye.ben kendimi toparlayıp kalktım,acı cekmiyordum ama aclık ve yorgunluktan olmuştum.
odaya gectiğimde ise bebişimi kucağıma alınca,her şey cok değişti.ona kıyamıyorum,şu anda bile ruyalarıma giriyor.
Bu yazıyı okuyanlara nacizane tavsiyem;epidural normal doğum cok kolaydı,oğlum doğalı 2 bucuk gun oldu.ben ayakta dolaşıyorum,onunla ilgilenebiliyorum.ne doğum sancısı,ne de ameliyat cilesi…sadece 5-10 dikiş.
Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin ve yavrularını sağlıcakla kucağına alsın herkes…
sonunda bebişimiz geldi...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- sonunda bebişimiz geldi...