kızım 10 nisan 2009 da 28 haftalık 1200 gr 31 cm doğmuştu. tam 68 gun kaldı hastanede. hergun buyuk sancılar- sıkıntılarla gittik geldik hastaneye. beslenme sorunları yaşadı.900 grama kadar duştu. doğum kilosuna (1200) 1 aylık olunca ancak erişti. cok şukur duzeltilmiş 2. ayımızı doldurduk. kronolojik ise 5 aylık olacak eylul 10 da. şimdi 5300 gr oldu, boyu da 55 cm. maşallah deyin hanımlar. insan nazardan korkuyor. başını tutuyor, bize gulumsuyor, congırağını tutuyor. onunde hareket ettirdiğimiz cisimleri gozleriyle takip ediyor. ne bileyim işte duzeltilmiş ayına gore gelişimi iyi gidiyor.
bunları niye yazdım. belki yeni premature bebeği olmuş, benim gibi yana yakıla internette bi umut arayan anneler vardır. bi nebze icleri rahatlar diye duşundum. daha yolun başındayız tabi, allah bakalım daha neler gosterecek bize. ama inşallah cocuklarımız omurleri boyunca yaşayadıklarından daha kotusunu yaşamazlar. bir daha hastane yuzu gormezler.
premature anneleri bebeklerimizin kac aylık olduklarını ve motor gelişimlerini, neler yapabildiklerini, aylarına gore gelişmelerini paylaşalım, belki yazmasada merakla bizleri takip eden yeni premature bebek annelerine (premanne) birazcık moral veririz
Premature Bebekler defne birazcık buyudu teyzelerle paylaşalım dedik
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler defne birazcık buyudu teyzelerle paylaşalım dedik