Anne Sutunu Nasıl Arttırabiliriz?
Emzirmek annenin bebeğine vereceği en guzel armağan onun icin yapabileceği en iyi şeydir. Bebek icin en iyi beslenme hayata sağlıklı bir başlangıc yapma yoludur.
Emzirmenin başlatılıp surdurulebilmesi icin ozellikle bebeğin babası olmak uzere tum aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru cocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu destekleyici bir tutum icinde olmalıdırlar. Bu yazıda annelere anne sutunu arttıracak bazı onerilerimizi sıralayacağız.
Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin uyuyorsa uyandırın. Gece ise 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sutunu arttıracak en onemli etkendir. Bu durum ilk gunlerde yeni anne icin biraz yorucu olsa da emzirmenin başarıyla surmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.
Emzirmek İcin Goğsunuzun Dolmasını Beklemeyin: Goğsunuzde her zaman bebeğe yetecek sut vardır emzirme sırasında da hormonal uyarıyla vucut yeniden sut uretecektir. Goğuslerin cok dolu olması bebeğin daha cok doyduğunu gostermez. Aynı şekilde bazen pompayla sutu sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla cektiğiniz miktar bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir olcusu değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.
Daha Uzun Sure Emzirin: Bebeğin belli bir sure değil bir goğsu bitirene kadar emmesini sağlayın sonra da obur goğse gecin. Boylece hem once gelen sulu sutu hem de sonra gelen yağlı sutu alacak vucudunuz da sut yapımı icin gereken uyarıları almış olacaktır.
Emzirme Sırasında Bebeği Mumkun Olduğunca Cıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Uşumemesi icin bir ortu ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken ozellikle bebeğe eldiven giydirmemeli anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.
Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın: Yenidoğan bebeğini emziren anne onceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye dengeli beslenmeye zaman ayırmalı babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mukemmel bir şekilde yurutmesi gerekmediğini kabullenmeli her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.
Biberon Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon emzik vermeyin. Boylece tum emme faaliyetini memede gercekleştirecek sut yapımını uyarmış olacaktır.
Bebek Beslenmesi Sutum yetmiyor nasıl coğaltabilirim
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi Sutum yetmiyor nasıl coğaltabilirim