ADEM GUNEŞ
(Gul kurusu)
Ben 27 yaşında, 6 yaşında bir erkek cocuk annesiyim. Cocuğumu en guzel şekilde yetiştirmek icin var gucumle caba harcıyorum. Ama ne yazık ki, gorumcemin cocukları benim yaptıklarımı bir cırpıda yıkıyorlar. Gorumcem 37 yaşlarında ve 3 tane haşarı kızı var. Kızlarından 8 yaşında olanı hem sozleri ile hem de davranışları ile oğlumu devamlı rahatsız ediyor. Oğlum biraz kilolu olduğu icin şişko patates yarım kilo domates diye dalga geciyor. Ya da biz gorumcemle sohbete daldığımız sırada, odada oğlumun ya canını yakıyor, ya kufur oğretiyor
Birkac kez gorumceme soyledim, ama gorumcem Cocuktur, bugun dovuşur yarın barışır diye hic onemsemiyor. Ama bu olayların olduğu geceleri oğlum yatakta sayıklıyor ve bağırarak uyanıyor. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Acaba cok mu hassas davranıyorum. Lutfen bana yol gosterin
Sevgili Gul kurusu,
Oğluna cok yuklenme
Bir yandan gorumcenin haşarı kızı bir yandan sen, oğlunun sigortasını attırırsın. Oğluna yuklenmek yerine, gorumcenin haşarı kızını kazanmaya calış. Madem ki, gorumcenin kendi kızına cekiduzen vermeye niyeti yok, o halde, sana hem o kızı hem de kendi oğlunu terbiye etmek duşuyor. Uc ayrı tavsiyede bulunacağım, vicdanına hangisi yatarsa birini al kullan.
1. Gorumcen ile olan goruşmelerini daha da sıklaştır. Haftada bir goruşuyorsanız, ikiye, uce cıkart. Her bir araya geldiğinizde de, haşarı kızı oyuncaklara, cikolatalara ve şekerlere boğ. Seni cok sevsin ve sen de ona, onu cok sevdiğini ısrarla soyle. Onu yaptığı davranışlardan vicdanen rahatsızlık duyuncaya kadar bu hediye verme işine devam et. Arada bir de kavga etmenin ne kadar kotu olduğunu, kufur etmenin ne kadar cirkin olduğunu soyleyip cocukların saclarını okşarken cikolatalarını ver.
2. İkinci alternatif, gorumcenle olan goruşmelerini seyrekleştir. Daha az goruş. O sana gelmek istediği zamanlarda, bir bahane ile alışverişe, bankaya, parka vs. cık
Cıkmak uzere olduğunu soyle
Haftada bir yapacağınız goruşmelerinizi uc haftada bire indir. Bu arada yine gorumcenle ve kızı ile ilgilenmeyi ihmal etme. Sev gorumcenin kızını.
3. Bu iki tavsiyeden birini yaparken, gorumcen size geldiğinde, gorumcenin kızlarının kendi arasında ortaklaşa oynayabilecekleri bir oyun al. Bu oyun iki ya da uc kişi ile oynanan, Kızma Birader, Takva Yarışı vs. olabilir. Gorumcenin kızlarına bu oyunun nasıl oynandığını oğret ve onların bu oyundan zevk alması icin elinden geleni yap. Hatta gorumcen ve sen de oyna. Senin kucuk yaramazı da bir seyirci olarak oyunun yanında bir yerde tut. Goreceksin bak, o haşarı kız senin aldığın oyuna dalıp giderken, haşarılık yapmayı unutacak
ademgunes @ gmail . co m (Pedagog)
Sayı: 243
Bolum: Cocuğum
Ailem Dergisi
Gorumcemin kızı oğluma kotu ornek oluyor Alinti!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Gorumcemin kızı oğluma kotu ornek oluyor Alinti!