7 ay oldu kuzumu biricik yavrumu doğuralı ama hala dun yaşamış gibiyim...
Allahım herkeze bu duyguyu tattırır inşallah....
Ben doğumumu almanyada yaptım bebeğim cifte vatandaş olsun diye...
Malum belirli bi zaman sonra ucağa almıyorlar hamileleri. Yani bu yuzden 2008 ağustos ayında annemlerle birlikte almanyaya gittim. 34. haftalık olduğumda erken doğum sancısı nedeniyle 3 gun hastanede yattım serum ve haplarla gecti.
37. haftalıkken tekrar yattım bu sefer sadece hapla gecti...
Sonra bende korkular başladı...
Doğum korkuları... Her bulduğum siteye uye oluyor herkezle paylaşıyordum korkularımı.
Sonra bana doğum kursunu onerdiler..
Gittim... Cok eğlenceliydi. Aynı benim gibi doğum yapacak anneler vardı korkusu olan..
Orda ebe nefes alma taktikleri sancı giderme yada sancının geldiğinde neler yapmamız gerektiğini anlattı. Hipnoz ile ağrının azaltıldığını da anlattı. Yanlız benim doğum zamanı geldiği icin hipnoz yaptıramadım. Sadece 1 kereliğine rahatlatma amaclı yaptı ebe... Ve inanın cok iyiyidi..
NEyse derken 30 ekim oldu. Sabah saat 7 de muthiş bi karın ağrısı. Gecer diye bekledim nafile.... Annemin yanına gittim. Yazık kadını uykudan kaldırdım...
Saat sabah 9 da hastaneye gittik. nst cihazını taktılar. Sancı var ama acılma yok diyolar daha doğuma var diyolar...
Burda kalmak istiyosan... dedi ebe bene hayır istemiyorum dedim...
Ne yapayım hastanede..
o gun annemle dışarda bi guzel kahvaltı ettik. Nerden bilebilirmki bunun koca gobişimle son kahvaltı olacağını???
Annem o gun salonunu badana yapacaktı...
Kac gun onceden laminant kapı vs. onlarla uğraşmıştık. boya almaya gittik beraber. Ama sancılarım hala devam ediyor.
Akşam oldu. Sancım o kadar artmıştıki. ne yapacağımı bilemez hale gelmiştim. Surekli nefes alıp veriyorum kendimi oyalıyorum ama nafile. Acılma olsun diye merdiven inip cıktım, duvarın birini ben boyadım...
Akşam oldu. Saat 9. Sancım arttı. 5 dk da bi geliyor artık. Annem sen emanetsin dedi yine hastaneye goturdu. Nst cihazı...
Sonuc aynı. Sancı var ama acılma yok. Sancıdan uyuyamıyorum kac gundur. Zaten mide yanması da vardı.. Ağrı kesici verdiler yine eve geldik. Artık cok kızmıştım. İlac icip homurdana homurdana yattım. Annem işe gitti. sanırım yarım saat uyudum. Saat gece 11 de tuvaletim geldi. Girdim. işim bitti ama daha da su geliyor. Baktım nişan da gelmiş.
Annemi aradım hemen. Sakın kıpırdama geliyorum hemen dedi. Annem gelene kadar tuvalette bekleyemezdim ya Ped taktım su hala geliyordu cunku. Oturdum yatağa sallanıyorum habire. Annem geldi. Tamam dedi doğurcan birazdan. Bu sefer beni heyecan bastı. Bebeğime kavuşacaktım...delikafadulden Hastaneyi aradık gelin hemen dediler gulumseyerek :jeyyar:
Nst cihazına o gun 3. bağlanışım oldu. 1 Saat cihaz karnımda sancılarla yattım. Kadın baktı daha 4 santim acılmış doğum bugun olmaz dedi anneme. İstiyorsanız gidebilirsiniz dedi. Ben tuvalete gidcem dedim ebeolur dedi. Gittim geldim yine kontrol etti ebe. 9 santim. Doooooğru doğum odasına... Cok istememe rağmen suda doğurmayı Eflinin kalp atışları sancı geldikce yavaşladığı icin kabul etmediler. Soğum iskemlesine oturdum. Tavandan bi carşaf sallamışlar guc alabileyim diye..
Değil doğurmayı carşafı tutacak guc kalmamıştı artık bende.
Neyse baktım oyle doğuramıyorum bunu istemiyorum ben gucum kalmadı diye ağlamışım.
Sonra yatağa gecmişiz. Ebe diyor eğer ıkınmazsan vakumla cekcez bebeği. Makinayı getirdiler ayak ucuma. Korkudan ıkınmaya başladım. Ebe son kez nefes al dedi tam nefes aldım doktor karnımı bastırdı. Ve ordaydı.... Kafasını gorebiliyordum artık prensesimin...
Allahım ne cok sacı vardı...
Devamı corap sokuğu zaten. Kızmı doğar doğmaz kucağıma verdiler. Ve tertemizdi. Ne kan ne bişi sanki yeni yıkanmış gibi. Gobek bağını annem kesti.
Sonra goturdu ebe temizleyip resmini cektiler. Babasını aradık. Askeriyede calıştığı icin izin alamamıştı eşim. Kızım gece 03.25 de oldu. Ve sancıları hatırlamıyorum bile. Yine olsa yine normal doğururum. Cok daha sağlıklı. Ne iğne oldum ne sancı gelsin diye bişi verdiler. Amaaaaa doğumdan sonra kuyruk sokumu kemiğim kırıldı...
Hic duymuşmuydunuz boyle bişi laelaelaelaelae