arkadaşlar, benim gibi gaz problemiyle boğuşan anneler, muskat adlı kucuk hindistan cevizinin sute karıştırılıp bebişe icirilince, bebişin gazını rahatca cıkardığını ve mışşşıl mışıl uyudugunu bir yerlerden duymuşlardır. ben biraz pinpiriklice bir anne oldugum icin muskat kullan diyenlere ragmen bebegime su bile vermezken hayatım boyunca agzıma girmeyen bir şeyi minik kuzuma vermeyi iyi ki reddetmişim.

bebegine gaz giderici ve mışıl mışıl uyutucu muskat veren annelerin minicik yavrucakları icin uyarıda bulunmak istiyorum, anneler; sakın sakın sakın bebeginize bu UYUŞTURUCUyu vereyim demeyin! belki gazını rahatca cıkarak belki siz ve bebeginiz rahatca uyuyacaksınız ama ne olur siz internetle tanışmış bilincli anneler yapmayın bunu! bakın;

"""(muskat)Tehlikeleri
Sıvısı damara direk verilirse cok zehirleyicidir. Sutle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Kucuk dozlarda zararsız olsa da yuksek dozlarda delirmeye neden olabilir.

Uyuşturucu olarak populer değildir cunku yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş donmesi, yuz kızarıklığı, ağız kuruluğu, duzensiz kalp atışı, gecici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat icerisinde gozukur ve etkiler 3 gune kadar uzayabilir.....vs.vs"""

bu guvenilir bir siteden yapılmış alıntıdır.ve pek cok kaynaktan yaptıgım arastırma bu ifadeyi dogrulamaktadır.
lutfen kızlar bebişlerinize buyuklerinizin tavsiyesi olan bu zehirli uyuşturucuyu vermeyin!! belki benim gibi uykusuz kalacak ve gunduzleriniz gazlı bebeginizi sakinleşirmeye calısmakla gececek ama en azından miniginize istemeden de olsa en ufak bir zarar vermemiş olacaksınız . vicdanım elvermedigi icin bu sayfayı actım cunku bebegine muskat vermiş olan bir arkadasımın kucugununun onemli bir saglık sorunu var su anda. belki bir kısmınız verdiniz ve simdiye kadar kotu bir etkisini gozlemlemediniz. ama uzun vadedeki etkilerini bilemeyiz. Allah hepimizin gozbebeklerini koruyacaktır biliyorum ama biz de uzerimize duşen gorevi yapmalı ve gozumuzu dort acmalıyız.
hepimizin yavrucuklarına saglıklı uzun omurler diliyorum. herkesin kotu etkilerinden haberdar oldugu hangi gıda maddesi varsa bu forumda bilgilerimize sunmasını bekliyorum. sevgiler...a.s