Arkadaşlar merhaba oncelikle aranızda yeniyim ve hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Daha onceden bilgisayarımda mac os x 10.8 mountain lion kullanıyordum hemde hicbir sorun yaşamadan tum guncellemeleri rahatlıkla alıyordum.

Bir heves işte 10.9 maverick kurmak istedim ve başarılı bir şekilde kurulum yaptım bios uzerinde hicbir ayar yapmadan kurulumu yapmak beni sevindirdi.

Video ve yazılı acıklamada soylenenleri sırası ile gercekleştirdim mac usb olmadan clover ile boot oluyor mac'in performansı da mountain liona gore cok daha iyi ve stabil.

Sorunuma gelecek olursak
Birincisi pcde boot işlemi sırasında clover yaklaşık 1 dk sonra geliyor hdd boota başlıyor ama siyah ekranda 1 dk kadar bekleyip sonra clover menusu geliyor sonrasında herhangi bir problem yok sistem gayet stabil ve hızlı calışıyor bu bekleme suresini nasıl değiştirebilirim.

İkinci sorum ise mountain lion uzerinde mac pro5.1 olarak gorunen sistemim maverick uzerinde imac 10.1 olarak gorunuyor ben bunu yine mac pro5.1 yapmak istiyorum bunun icin clover configurator ile sm bios urettim ve mac'in kurulu olduğu hddnin efi bolumunu mount ederek config.plist dosyasına gerekli değişiklikleri yaptım ama maalesef sistem bir sonraki başlatmada acılmadı.

Tam şifre ekranın gelecekken reset attı bende sistemi tekrar usb ile boot edip orjinal config.plist dosyasını yerine koydum ve sistemi tekrardan mac kurulu hdd uzerinden başlattım sorunsuz acıldı. Dedim acaba mac pro5.1 olunca sorun mu oluyor ve clover boot ekranı uzerinde settings icerisinde smbios menusune girerek elle macpro5.1 icin gerekli bilgileri doldurdum (clover configurator ile aldığım verilerle) ve sistemi başlattım sistem sorunsuz acıldı ama tek sorun boot ekranında ki ayarların sadece o boot icin gecerli olması bu duruma kalıcı bir cozum bulmak icin nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Son olarak sistem ozelliklerim aşağıdaki gibidir.

Anakart : Gigabyte G41M-Combo rev1.3
Ekran kartı : Ati Radeon HD 5750
Işlemci : İntel core 2 quad 2.40 ghz
Ram : Kingston hyper 6 gb ddr3 1333 mhz (4+2)