Arkadaşlar,
Kafam cok karışık.3 yaşındaki oğlumu iş goruşmelerine gitmek ve aynı zamanda alıştırmak icn yaklaşık 20 gundur oyun evi adında bir yere gonderdim.Doktor tavsiyesi ile, cunku cumle kuramıyor ve cok yaramazdı.Neysa başladık, oğlum orayı cok sevdi,cunku yuvalar gibi butun gun sabit odada durmuyolar,istedikleri zaman kapalı oyun alanı var orda oynayabiliyolar.Oranın sahibi ise pedagog.Benim isteğim ve anlattıklarımdan yola cıkarak, 15 gun sonra gelişim testi yaptı, oğlumun buyuk motor gelişimi iyi,kucuk motor gelişimi zayıf,bilgi duzeyi duşuk ve dikkati dağınık olduğu cıktı.bana mutlaka orada yada başka biryerde okul oncesi eğitime gondermemi, yoksa okul yaşantısında başarısız olacağını soyledi.oyle olacağını bliyorum, cunku ablamın oğlu icnde soylemişerdi, 7 sınıfa gidiyor, hep kurullla geciyor, hep şikayet getiren yerinde duramayan bir cocuktu.
neyse oğlumun 3 hatfa sonundaki yaptığı faaliyetleri eve yolladılar, aynı-farklı- boyama,aynısını bul gibi şeyler yapmışlar.ama ilk 2 hafta oyun grubuydu. hafta yarım gun gitti.Bana eğitimi zayıf geldi, ama kadın baştan soyledi, daha yeni cok zorlamıycam ters teper dedi.
bende aklıma takılan markalı bir yere gondermek istedim.Başladık oraya sınıfa cıktı oğlum yeni olduğu, oyuncağa meraklı olduğu icin oyuncak almak istiyor, dğer cocuklar oturuyor, oğretmen bunu kolundan tutup yere oturtuyor, belki on kere oldu bu.
SOnra ben cıktım , 2 saat sonra geldim, oğlum ağlıyor, sordum yok sizinki değil diyolar.ben biliyorum ki gozleri kıpkırmızıydı.
2.gunde gitti, babası internetten izliyor, kahvaltı etti, ders yaptılar, spor yaparken bizimki kacıyor, oğretmen tutup getiriyor dedi. ses yok, sadece goruntu ve kızgın bir tavır konuşmdadan alıp koyuyor:diğer tarafta oğretmenler iki saat anlatıp oyle ikna ediyolar.bizimki sonra tepinmeye başlamış.
oğlen almaya gittm,cocuk yine ağlıyor,beni gorunce deli gibi ağlayıp ustume atladı,iceri sokup ayakkabısnı giydiremediler
2 gundur pedagog da izliyor.sizinle konuşmam lazım dedi.neyse oğlunuz UYUM sağlayamıyor, biz onu 2007 doğumlu ve 2006 doğumlu bkac cocuğun olduğu sınıfa koyalım,bu arada oğlum 2006 kasım doğumlu.eee dedm, cunku ders dinlemiyor, duzeni bozuyor falan.ben delirdim.bu yeni başlamış br cocuk,daha 6 saat izlemiş , yok uymamış yaşıtlarından geriymiş ded.
bende ben oğlumu uzmana goturdum, o da zekasında problem yok, bunlar var dedi dedim, nasıl 2 gunde buna karar verdiniz dedim,ısrarımla 3 gun sonra değerlendiririz dedi, oğlum o gun o eski hırcın , mızmız, herşeye ağlayan ,saldırgan cocuk oldu cıktı.okula gitmiycem diye ağladı.
onceki yere giderken hep okula gidelim derdi, yaptıklarını anlatırdı, uyumlu ,sakin, akıllı, ve soz dinleyen bir cocuktu.
sizce ben oyun evi adı altındaki yere m yoksa başka bir yere mi gondereym oğlumu.
bu arada 15 gun falan ara vermeyi duşunuyorum.cunku kafası cok karıştı.
birde bir yer daha var, arkadaşımın oğlu 2 senedir, gidiyor, cok abartı dersler yok, yaşına uygun programlı, temiz, guzel , ve meb e bağlı biryer . ama sahibi ve oğretmenleri turbanlı, benim icin sorun değil ama bikac kişiden dini eğitim verdklerini duydum, ama benim icin sorun değilde, bu yaşa ağır gelecek şeyler .sadece duaysa sorun değil. cunku ben oğluma şimdiden 3 dua oğrettim ama kafam karıştı.
bu arada oğlum 3 dua, 30 a kadar tek tek, yuze kadar onar onar sayıyor, şekilleri, ara-ana renkleri tanıyor.
DENEYİMLİ ANNELER VEYA OĞRETMENLER SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ.
NE OLUR BANA Y
Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz????
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz????