Ben de rami 16 GB a yukselttim kabul etmedi, herhalde anakart kabul etmiyor.
Neyse gelelim soruma:
SSD OCZ 128 taktım makinaya ama bu sefer de uzun sure (orneğin 1 saat) bekledikten sonra macbook uyanmıyor bile. Log in ekranı geliyor kapağı kaldırınca ama şifreyi yazsan bile tepki vermiyor. Bazen log in oluyor ama aşırı derecede kasarak calışıyor. Sebebi ne olabilir? Temiz bir kurulum gercekleştirdim. 10.9 yuklu şu anda.
Cevaplarınız bekliyorum.
COZULDU.
1-Eski HDD'nizi taktığınızda sorununuz devam ediyor mu? Cihazınızda bir problem olma ihtimali olabilir. Ya da SSD'yi kendiniz taktıysanız FLEX Kablo'nun zedelenmiş olma ihtimalide var.
1-Eski HDD ile sorun devam etmiyor SSD'de de sıkıntı yok veya kabloda.
2-Firmware guncellemeleri mevcut mu Apple Store'da. Eğer varsa, bu guncelleştirmeleri yapın bunla da alakalı olabilir.
2-Evet firmware en guncel halde fakat cozum bu da değil. Bunu ilk denediğim icin boyle soyleyebiliyorum.Update olsun veya olmasın sonuc değişmiyor.
3-Bilgisayarınıza PR Resetleme yapın. PR Resetlemeyi bilgisayar kapalıyken Command + P+ R tuşlarına basarak yapabilirsiniz.
3-Bu cozum başka şeylerde işe yarayabilir ancak ben denemedim yine de sorunu cozebildim, sabrediniz son maddede acıklayacağım
4-Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar deneyin. SMC Resetlemesi yapmayı deneyeceğiz o zamanda.
4-http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=tr_TR&locale=tr_TR
COZUM: SSD FİRMWARE UPDATE- SSD URETİCİSİNİN SİTESİNE GİDİN VE SSD VERSİYONUNUZU UPDATE EDİN.SOLUTION for SSDs machines.
https://discussions.apple.com/thread/3232200?start=180&tstart=0
For those of you with 3RD party SSDs, this solution worked for me.
Update the firmware on your SSDs, after 10.8 something screwy happened to where the mac would not be able to communicate with the SSD, making it freeze and have to do a forced reboot. Manufacturers like OSZ and Sandisk, addressed the issue in seperate firmware updates. I just updated mine and after testing with sleeping for both 20mins and 8 hours, the freezing issue has stopped. Hopefully, this will help others as well.
Go to the manufacturers website for your SSD and update to its latest SSD firmware, reboot and it should all be better now. Goodluck!
Genişletmek icin tıkla...