Oncelikle sistemden bahsedeyim:
HP Pavilion DV6t Quad Edition (LM720AV) İntel Core i7-2720QM CPU @ 2.20Ghz 8GB Ram AMD Radeon HD 6700M Series (Aygıt yoneticisinde Goruntu bağdaştırıcılarında hem bu hemde Intel HD Graphics Family var bilmem fark eder mi? ) Beats audio
Bundan iki hafta once forumdan parrhesia ile benim baya eski AMD bir desktopum vardı. Ona başarıyla 10.6.6 yı kurduk. Bu keyfi aldıktan sonra artık daha guzel bi deneyim icin laptopumada kurmak istiyorum.
Oncelikle ilk sorum benim laptopumda şu an neredeyse yer yok. Yani bir 200gb falan boş yer kaldı ve icinde şu an riske edemeyeceğim bir suru projem var. Şu anlık onların backupını almak ve programları tekrar kurmak cok zoruma gidiyor. Sorum acaba bunu 500GB lık bir harici HDD ye kurabilir miyim? Tabiki sadece deneme amaclı sonucta her defasında ordan calıştırmayacağım bilgisayarı ama tam anlamıyla calıştığını gorursem eğer o zaman ufaktan backuplarımı alır gozumu karartır tekrardan bi sistem kurulumu yaparım
İkinci sorum ise ben bu işlemi yapmak icin aslında bir cok yontem denedim fakat hic bir şekilde boot edemedim. Forumda sabit konu olan '' Mac OS X Mavericks USB Kurulum İmajı '' konusunda anlatılanların hepsini yaptım fakat clover boot ekranına ulaşamadım. Bircok kişinin soylediği gibi BIOStan Virtualization ayarınıda Disabled ettim. Zaten cok kapsamlı bir BIOS yok laptopta. Pek bir ayar seceneği yok yani. -v -x cpus=1 PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No IGPEnabler=No gibi bir cok flagler ile denedim yinede sonuc alamadım. Tabi bunların kombinasyonlarınıda denedim. Ustune birde EFI cdsi ile boot etmeyi denedim ama sonuc alamadım. Eğer aramızda daha once HP laptopa kurmuş olan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum. Şimdi yabancı bir forumdan HP Probooklara kurulum icin bir konu buldum onu deneyeceğim eğer başarılı olursa buradan paylaşırım ( Guide to Installing Mavericks on HP Probook - tonymacx86.com )
Tabiki forumdan yardım edecek arkadaşlar olursa benim icin daha makbule gececektir. Şimdiden herkese teşekkur ederim.