herkese iyi gunler,

Sizlere danışmak istedigim bir konu var.
Benim yegenim şu an 2.5 yaşında ve cok uzuldugumuz bir yemek problemi var.
Baştan anlatmak gerekirse;
daha dogdugunda annesinin m.e.m.esiniden sut icmek istemiyordu.Biberon, emzik hepsini reddediyordu.Kaşıkla anne sutu vermeye başladık.Katı gıdalara gecme doneminde sorunlar katlanarak buyudu ve halende devam ediyor.
2.5 yılda bogazından daha bir pirinc tanesi dahi gecmemiştir.
Annesi tum yedirdiklerini blendırdan geciriyor.Blendırdan gecirilen yemekleri yemegi reddediyor diyelim ki guc bela mamayı yuttu bu seferde ogurerek midesinde ne varsa cıkarıyor.
Sabah kahvaltı yapıcak diye yataktan cıkmıyor.Annesi mutfaga gittiginde ceşitli bahanelerle annesini mutfaktan uzak tutmaya ugraşıyor.Mutfakta herhangi birşey hazırlandıgında kendi kendine ogurup kusmaya calışıyor.
Hepimiz ozellikle annesi cok yıpranmış durumda ,doktora daha dogrusu doktorlara bir cok defa goturuldu hic bir fiziksel problemi yok deniyor.
Şu an 2.5 yaşında ve yapabilecegimiz herşeyi yapmamıza ragmen yemek yemiyor.
İsterse bir hafta ac dursun bana yemek verin demez.Caya batırılmış biskuviyi bile dilinin ustunde tutuyor sonra cıkarıyor.annesi bu problem yuzunden psikolojik tedavi gormeye başlayacak.
Doktorların dedigine gore bir cocuk psikologuna gitmemiz gerekiyormuş.bu yutmama yutamama sorunu psikolojik bir sorun olmuş cocukta.

Sizlerin bildigi alanında uzman bir cocuk psikologu yada cocuk yemek uzmanı var mı?

yada tavsiyeleriniz neler? (bu arada forumu inceledik ve tavsiye edilen ne varsa yaptık elde var 0 oldu

ne olur bir duşunceniz varsa yazın bize yardım edin.

şimdiden teşekkurler,
b.