Sevgili anneler ve anne adayları...
Pek cok annemiz ne yazık ki emzirme problemi yaşıyor. bebeğim doğduğunda ben de yaşamıştım. Emme bir refleks olduğundan doğumdan hemen sonra ya da mumkun olan en kısa surede bebeğin annenin goğsune verilmesi gerektiğini biliyoruz. Ben sezaryen doğum yaptım. O nedenle hemen doğar doğmaz emzirme şansım olmadı,spinal olduğu icin uyanıktım.Odama cıkar cıkmaz bebeğimi getirdiler ve emzirme mucadelemiz başladı. İlk gece sabaha kadar uyumadık annemle ,memeye alıştırmak icin. O kucucuk ağzıyla nasıl emecekti? Bebek hemşirelerinin de yardımıyla sonunda basardık.Emmede onemli olan bebeğin sadece meme ucunu değil areola denilen kahverengi kısmı da ağzına almalı.Sut meme ucundan değil oradan geliyor. Diliyle oradan cekiyor. Aşağıda bazı puf noktaları var faydalı olması dileğiyle..
1-Anne ve bebeğin ten teması olmalı.
2-Bebeğin burnu goğse değmemeli burnu acık olmalı.
3-Meme ucuyla beraber areolayı da ağzına almalı.
4-Anne parmaklarıyla goğsunu desteklemeli ilk gunler cok gerekiyor.
5-Bebeğin ağız hareketleri takip edilmeli yuttuğundan emin olunmalı.
6-Bebeğin alt cenesine hafifce bastırarak dudağının dışa donmesini sağlayabilirsiniz.Rahat emmesi icin.
7- Bebeğin cenesi memeye değmelidir.
8-Emzirirken annenin canı acıyorsa bebek memeyi yanlış kavramıştır.
9-Canınız yanıyorsa bebeği nazikce memeden ayırıp tekrar deneyin. Memeden ayırırken kucuk parmağınızı ağzının kenarından icine sokun bebek parmağınızı emerken memeden ayırın.
10- Farklı pozisyonlar deneyerek bebeğiniz ve sizin icin uygun olanı secin.
Bunlar:Kucaklama(klasik emzirme tekniği)
Ters kucaklama(Premature ya da kavramada gucluk ceken bebekler icin.Emzireceğin goğsun tersi koluyla bebeği kavrayın diğer elinizle başa ya da memeye destek olun)
Koltuk altı (yeni doğan bebeklerde,ikiz bebeklerde,meme ucu sorunu olan annelerde emzireceğiniz goğsun olduğu koltuk altına doğru bebeğinizi uzatın )
Yatarak(Ozellikle sezaryen doğumlarda kullanılıyor.Bebeğin yuzu ve vucudu size donuk olmalı.
iYİ EMZİRMELER..
Bebek Beslenmesi Bebeğimizi doğru pozisyonda emziriyor muyuz?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi Bebeğimizi doğru pozisyonda emziriyor muyuz?