Arkadaşlar herkese merhaba.
Lenovo Z500 model bir dizustu bilgisayarım var ve ben bu bilgisayarı Windows 7'ye downgrade etmek istiyorum. Oncelikle temel sebep,"Grafik Surucusu Calışmayı Durdurdu ve Bu Durumdan Kurtuldu" hatasını almamdır. Bu sorun zaman zaman bilgisayarımda nuks ediyor ve buna cozum olması icin her turlu Windows surumunu kullandım, Windows 7 dışında. Hatta biraz ileri gidip orijinal Windows surumumu orijinal olmayan bir Windows surumuyle bile değiştirdim (Bilgisayarın base OS'u Single Language, Pro surumlerini de denemek istedim) ama nafile.
Şimdi konu başlığında yazan olayı yapamamamın sebebi buyuk ihtimalle yukarıda anlattıklarımdan kaynaklanıyor. Bazı kaynaklarda UEFI boot'u CSM boot'a değiştirmem ve "secure boot" seceneğini kapatmam gerektiğini oğrendim. Fakat, makalelerde verilen CMD ekranına yazmam gereken "shutdown.exe /r /o" komutundan sonra gelen ekranda, bir turlu boot ile ilgili ayarları bulamıyorum. Dediğim gibi bunu korsan surum Windows kullandığım
icin yaşıyorum zannediyorsam.
Asıl soruya gelecek olursak UEFI boot seceneğini CSM boot seceneğine cevirebileceğim herhangi başka bir komut veya yontem var mıdır ? Şimdiden cevaplarınız icin teşekkur ederim.
Windows 8 laptopa Windows 7 kurmak
Windows 80 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 8
- Windows 8 laptopa Windows 7 kurmak