selam arkadaşlar
bizimki 5 ay 1 hafta oldu. 3 hafta oncesine kadar geceleri 21 de yatıp 3 de kalkıyor emiyor ve 7 ye kadar uyuyordu. fakat duzenli olan uykuları bozuldu. 2 haftadır neredyse saat başı ağlayarak kalkıyor biraz emip tekrar yatıyordu. sinirlerimiz iyice yıpranmıştı.
doktorumzu uyku duzeninin oluşması icin biraz acımacızca bir yontem olan ağlatma yontemini denememizi onerdi. 6 ay uyku duzeni oluşturmak icin tam zamanı. eğer biran once yapmazsanız ilerde cok zorlanırsınız cunku gittikce size daha cok bağlanacak bir bakacaksınız aynı yatakta yatıyorsunuz dedi. bizde cok uzulerek de olsa 3 gecedir deniyoruz .
ilk gece yattıktan 3,5 saat sonra yine ağlayarak uynadı. 5 dk lık aralıklarla yanına 2 dk giderek 1 saat ağlamadı ama sonrasında pışpışlama ile kucağa almadan ve emzirmeden uyutmayı başardık. 2 saat sonra tekrar uyandığında da emzirdim.
2. gece 22 de yattı 00.30 da uyandı bu sefer susması 1.5 saat surdu. cok kotuydu eşimle cıldırdık uzuntuden
ama dun gece inanırmısınız 22 de yattı sabah 5 te kalktı. emdi yattı 8 de uyandı.
her gec boyle mi olacak sanmıyorum inanamıyorum daha doğrusu.
ama yinede kafama takılan nokta bu yontemde hic mi emzirmemek gerekiyor. bebeğimin alışkanlıktan mı yoksa aclıktan mı uyandığının ayırımını nasıl yapacağım?kac saate kadar ağlamalı kac saatlik uyku sonrası uyanırsa emzirmeliyim.
aslında ac olduğunu sanmıyorum yatmadan 100 cc yoğurt ve 15 dk kadar meme emiyor.
aranızda bu yontemi deneyenler varmı?
uyku duzeni oluşturma
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- uyku duzeni oluşturma