Merhaba arkadaşlar. Gigabyte BIOS Guncelleme makalesi ile sorunsuz bir şekilde guncelleme yaptım. Guncellediğim zaman da "Update Success" diye bir yazı cıktı. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde başladı. Bunları yapmama rağmen bilgisayarı Yeniden Başlat yapıyorum. DEL tuşuna art arda basmama rağmen BIOS SETUP acılmıyor.

Guncelleme yapmadan once de BIOS pilini cıkartıp 3 dakika kadar bekleyip tekrar yerine taktım. Actığım zaman boyle bir ekran karşıma cıktı. Default'ı sectim. Bunları yapmama rağmen tekrar BIOS SETUP'ı acamadım. BIOS SETUP acılmadığı icin Windows8.1 x64'e gecemiyorum. Sizin yardımınızla daha oncelerde olduğu gibi cozeceğimi duşunuyorum. İyi forumlar.

Eğer unuttuğum bir şey varsa lutfen yazın. Konuya ekleyeceğim. Bundan once Windows 10 x64 kullanıyordum fakat başım cok ağrıdı. Mecburen tekrar buna gecmek zorunda kaldım.

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @3.00GHz (2 CPUs)
Bellek: 4096MB RAM (Kullanılabilir 3.25)
Ekran Kartı: AMD Radeon R7 240
Yaklaşık Top. Bellek: 3428 MB

Guncelleme yapmadan oncede BIOS acılmıyordu. Boot Menu girip +Harddisk seciyorum ama format işlemi hÂl başlamıyor. Birkac kere acmaya calıştıktan sonra bilgisayar 2-3 dakika sonra kapanıyor. Biraz kapalı kaldıktan sonra duzeliyor. Pili tekrar cıkartıp Default'ı mı seceyim?

Biraz araştırma yaptım. Boşuna pili sokup dakikalarca bekliyorum herhalde. Jumper'ı sokup yana takmam gerekiyormuş. Anakartın uzerine bakıyorum ama bir turlu Jumper'ı bulamadım. Anakartın resmini de aşağıya bırakıyorum. Bulan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?

https://www.upload.ee/image/7369045/20170820_140241.jpg

Windows 8 ve Ustu Sistemlerde BIOS ve Boot Menusune Giriş Bu konuyu inceleyip girmeye calıştım fakat bu ekrana geldikten sonra klavyenin ışıkları sonup calışmıyor.

https://www.upload.ee/image/7370182/20170820_232045.jpg

CD ile format atmaya calıştığım zaman da Boot Menu'de klavye calışmıyor. USB klavye olduğu icin sanırım. Benim format atmamı istemiyor bilgisayar herhalde

Sorun hÂl devam ediyor. Bugun her yere bakıp Jumper bulmaya calıştım. Bulduğum bir yerde beni kazıklamaya calışıyordu. Boş şekilde dondum, bir turlu cozemedim şunu

Windows 7 USB/DVD Tool ile sorunu cozdum.