Herkese selamlar...
Hikayemi yazmakta cok gec kaldım ama ancak fırsat buldum... oğlum bilgisayara oturmama pek musade etmiyor. Sadece şoyle bir bakıp cıkıyorum arada...

Oğlum uyanmadan hikayemi yazıvereyim...

Hamileliğim boyunca normal doğum yapmak istedim. Son ayımızda doktorumuz hastaneden ayrıldı başka bir ile, başka bir hastaneye gitti. Biz tamamen alt ust olduk. Kime gideceğimizi bilemedik karar vermekte cok zorlandık. yeni doktorumuzla ilk goruşmemiz bayram oncesiydi ve kendisi bayramda şehir dışında olacağını soyledi. Doğumun bayramda da olabileceğini soyledi. Biz tamamen ne yapacağımızı bilemez hale gelmiştik en sonunda Rabbim neylerse guzel eyler o bize yardım eder diyerek herşeyi oluruna bıraktık. Bayramda sancım gelirse devlet hastanesine gidecektik. Bayram sonrasına kalırsa yeni doktorumuza ozel hastaneye gidecektik.

Bayram sonrası ilk kontrolumuzde tekrar muayenem yapıldı ve bebeğin kanala yerleşmemiş olduğunu gorduk. Ayrıca suyumuz oldukca azalmış ve plesentamız yaşlanmaya başlamıştı yani cok fazla bekleme şansımız yoktu. bebeğin kanala yerleşmemiş olması da normal doğumu cok zorlaştıracaktı. doktorum boyle bir durumda sezeryanın tercih edileceğini soyledi. Cunku normal doğumda cok zorlama olursa aniden sezeryana donebiliriz ikisini de yaşama dedi. Biz de eşimle o anda sezeryan kararı verdik. Ertesi gun ameliyathanede boş yer olmadığı icin 17 Aralık saat 9.00 a ameliyat randevumuzu aldık. Eşim zaten bebeğimizin 17 Aralık'ta doğmasını istiyordu cunku o tarihte kendisi bir kamu kurumuna işe girmişti. Ozel bir tarihti bizim icin... Eve donerken annemi aradık ertesi gun geldi. Herkeste bir heyecan, ayrıca sezeryan olacak diye uzulenler de var. Ama ben hic birşey hissetmiyordum. Heyecan, korku hicbiri yoktu.

17 Aralık sabahı kalktım eşim ve annem icin kahvaltı hazırladım, valizimi kontrol ettim eksik var mı diye. Ne eşim ne annem hicbirşey yiyemiyorlardı. Saat 7.45 te eşim, kayınvalidem, annem evimizden cıktık eltimi de yoldan alıp hastaneye ulaştık. Eşim evrak işlerini dolaştırırken biz odamıza yerleştik. Ameliyat onluğunu giydim. Damar yolumu acmaları oldukca zor oldu (cunku bende damar bulamadılar kaydirigubbakcemile3) Doktorum geldi sondamı taktı, tekrar muayene yaptı NST cekti, lavman yapıldı -tatlicadiarzu- bende hala heyecan yok... Doktorum genel anestezi mi yoksa epidural mi istersin dedi. Ben epidural isterim ama heyecan yaparım diye korkuyorum dedim. O da beni motive etti ve epidurale karar verdik. Sedye gelmişti ve artık gitme vakti gelip catmıştı. Herkesin gozunde bir endişe vardı bende ise hala tık yok. Bekleyin tek gidip iki geleceğim dedim ve yola cıktık. Eşim ve eltim beni asansore kadar uğurladılar. Ameliyathaneye girdik cok soğuktu, ama beklediğim gibi urpertici değildi. Birsuru gorevli vardı. Herkes bana hoşgeldiin dedi. Anestezi uzmanı genel olacak sanırım dedi.Ben hayıır epidural olacak ben uyumak istemyorum dedim tamam bizim icin daha kolay dediler. Doktorum geldi epiduralim yapıldı o ana kadar soğuktan titreyen bacaklarıma birden ılık bir his geldi. Sanki ısınmaya başlıyordum. Beni tekrar yatırdılar. Ayağını oynat dediler denedim ama oynatamadım. Hicbir şey hissetmiyordum ve ameliyat başlamış tabi ben bunu doktorumun şimdi bir gerilme hissedebilirsin dediği anda anladım. 5 dk ancak gecmişti ki doktorum işte bebeğin diyerek oğlumu bana gosterdi. Oğlum ağlamamıştı... Neden ağlamıyor diye sordum tam o anda sanki benim endişemi hissetmiş gibi ağlamaya başladı. Tabi ben cok mutlu oldum. Saat 09.19 da hayata gozlerini acmıştı biricik Yağız'ım. Hemşire ablaları yıkayıp giydirip getirdiler oğlumu bana, koklaştık bi guzel... Sonra odamıza goturduler. saat 09.40 ta ben de odamızdaydım.:lepi: Herkes oğlumla tanışmış beni bekliyorlardı. Kapıda karşılandım. Cook guzel bir duyguydu... Rabbim herkese boyle kolay doğumlar nasip etsin. Bu duyguyu da tum anne olmak isteyenler yaşasın diye dua ediyorum...

Hastaneden taburcu olacağımız gun oğlum sarılık oldu ve biz tam 1 hafta hastanede kaldıksenağlama. Ama şimdi cok şukur iyiyiz. kaydirigubbakcemile2

Hepinizi opuyoruz. Biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım okurken sıkılmamışsınızdır. Herşeyi ayrıntısıyla yazmak istedim...a.s.[/B]