Merhabalar, şoyle bir sistemim var:
-İntel İ7 2600k İşlemci 4.5 Ghz'de Overclocklu
-Asus Sabertooth P67 Anakart
-MSI R9 295X2 Ekran kartı
-GEIL 8 GB 1600 MHz DDR3 Ram
-Samsung 840 Evo 250 GB SSD + Seagate 1 TB 7200 rpm HDD
-Seasonic X serisi 1050 Watt Guc kaynağı
-Zalman CNPS12X işlemci soğutucu
-Corsair Obsidian 750D Full Tower Kasa
Ve bu sistemimde Windows 7 Ultimate 64 bit kurulu. Birkac arkadaşım "Manyak mısın oğlum Windows 8.1'e gecsene. Bir sistemine bak bir de işletim sistemine bak" diyor. Başka bir grup arkadaşım ise "Gerek yok ne yapacaksın 8.1'i" diyor. Şu ana kadar 8.1'e gecmemiştim ama yeni aldığım SSD'de yazma okuma hızlarım 200 kusur mb/s cıkınca moralim bozuldu. Bu kadar duşuk olmamalı, sonucta kutusunun ustunde yazanın yarısı bile cıkmadı. Ben de bu durumu Windows 7'nin kabahatidir diyip gaza gelerek Windows 8.1'e gecmeye karar verdim. Ama sonra pişman olmaktan da korkuyorum acıkcası. Bu endişemi gidermek adına birkac sorum olacaktı;
1- Cryengine, 3DS Max, Maya, Photoshop gibi geliştirici programları kullanıyorum. Bu programlar 8.1'de sorunsuzca calışır mı?
2- Forumlarda windows 8/8.1'de şu oyun calışmıyor gibisinden şeylere rastladım. Ben (sistemimden de anlayabileceğiniz uzere) cok oyun oynayan birisiyim. Bu oyun konusunda kesin bir problem var mı 8.1'de yoksa uydurmaca mı bunlar? (Not: Kendim de geliştirici olduğumdan dolayı kesinlikle korsan oyun kullanmıyorum. Tum oyunlarım orijinal.)
3- Yukarıda da bahsettiğim gibi Samsung'un Magician programında yaptığım testlerde yazma ve okuma hızları 300 mb/s'yi bile bulmadı. 8.1'e gecsem kağıt uzeri değer olan 500 mb/s'leri bulabilir miyim?