Premature Bebekler bizim hikayemizide okurmusunuz
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler bizim hikayemizide okurmusunuz
-
01-10-2022, 17:47:59Merhaba ablalalarım demeliyim galiba cunku henuz 16 yaşındayım.O zaman burda işin ne derseniz bu siteye sırf bu bolumden bilgi alabilmek icin uye oldum.Annemin ilk cocuğuyum benden sonraki 3 gebeliği 1 tanesi ikiz premature doğmuşlar ve malesef olumle sonuclanmış. İkizlerin olumunu hatırlıyorum henuz 8 yaşındaydım ve kardeşlerim oldu diye ağlamaktan gozlerim şişmişti... O zaman tatmıştım kardeş acısını, o zaman demişlerdiki onlar cennet kuşları orda seni bekliyolar.Ve gecen sene annem hamile olduğunu oğrendi. Hem endişelendik hem uzulduk hem de sevindik. 4 evladını kaybetmiş bir anne olarak annemin duyguları daha da karışıktı. Dolayısıyla benimde bu yaşta ne kardeşi diyipte annemi bir kere daha yıkmak gibi bi durumum olmadı. İlk 3 ay duşuk tehlikesiyle hic kalkmadan yattı annem sonra bebeğin icinde bulunduğu amniyon sıvısı artmaya başladı ve her ay kocaman iğnelerle amniyon sıvısının 1,5 litresini alıyorlardı annemin karnından ve her ay tekrar artıyodu, cok ağır bir hamilelik gecirdi. Sık sık hastaneye yattı sinir nobetleri oldu. Evin butun işleri bende tabii daha bide anneme bakmak zorundaydım ve o yaşa kadar ole bir zorluklada karşılaşmamıştım.Ama şunu oğrendim insan zorda kalınca her şeyi yapabiliyormuş.Ve 7 ekim gunu annemi sezeryana ladılar 1,900 gram doğdu kardeşim. Annemin hamileliği bazı problemlerle gectiği icin hayati tehlikeside devam etti doğumdan sonra.Tabi ne kadar ağladım anlatamam bile. 1 gun 2 gun derken kardeşim 57 gun kuvezde kaldı bunun bir ayında annemde onun yanında hastanedeydi ve yine ben cokuntu halinde.Her hafta carşıya cıkan ben ayda bi kere işim oldunda anca gidiyodum halada oyle cunku annemin bana ihtiyacı var. 57gun sonra kuvezden cıktı ama hastanede ara ara yine yattı. Kardeşimin bir bobreğinde darlık var bobreklerinde kalıtsal bir rahatsızlık var malesef işitme problemimiz var kalbi delik vs. Ve annem artık yoruldu hep ağlıyo ben ona yardımcı olmaya calışıyorum ama ne kadar yetiyorum her şeye bilemem. 16 yaşında bir kız ne anlar bebek alışverişinden şimdi hepsinden anlıyorum cunku her şeyini ben almak zorundaydım annemgil devamlı ya hastanede yatıyolardı yada hastanede oluyorlardı. Şimdi annemde stresten bazı sağlık problemleri oluştu.Bende ne var bilmiyorum psikolojim iyi değil o kesin derslerim cok duştu napayım bu ortamda ders calışılmıyorki. Bebeğimize gelince 6 ay 20 gunluk duzeltilmiş 5 ay falan ve sadece 5 kilo olabildi. Ama cok şukur hareketli bir bebek Cokda neşeli maşallah .Ve kardeşim bugun bobreğindeki darlıktan ameliyat oldu şu an yoğun bakımda ameliyata giderken bile etrafa gulucukler sacıyodu bana by by yapmaya calışıyodu. Maşallah cok guclu bir bebekmiş gercekten. Velhasıl ablalarım yıprandık ama artık diyorum kardeşim yaşasın her şeye değer.Uzun yazdım kusura bakmayın. Dualarınızı bekliyorum inşallah bir an once hastaneden cıkarda yine saclarımı yolar...