Kavunları ekti, hasat yaptı ve satmak icin ilce merkezine getirdi. Lezzetli kavun dakikalar icinde kapış kapış satıldı. Uretici sonuctan cok memnun kaldı. Sivas ’ın Gemerek ilcesi Tatlıcak mezrasında yaşayan Burhanettin Şimşek, tarafından 25 donum alana kavun ekildi. Su ve gubre kullanılmadan uretilen kırac kavunlar gectiğimiz gun hasat edildi. Diğer kavunlardan daha lezzetli ve dayanıklı olan kavunları romorka dolduran Şimşek, ilce merkezine goturerek satışa sundu. Kilogramını 5 lira olan kavunlar adeta kapış kapış gidtti. Kavunların bazılarının kavunları cuvala doldurup alması dikkat cekti. İHA'nın haberine gore, Burhanettin Şimşek, kavunun dayanma suresinin uzun olduğunu belirterek, "Kavun yetiştiriciliği yapıyorum. Dededen beridir yapıyoruz bu işi. Bu yıl 25 donum ektim. Verim guzeldi. Dun toplamıştım, ilce merkezine getirdim. Kavunlarımız kırac olduğu icin dayanma suresi cok fazla. Saklandığı muddetce ucuncu aya kadar dayanabiliyor. Kışın isteyen hastalar oluyor, canı isteyen hamile kadınlar istiyor. Onlara da hediye olarak veriyoruz.” dedi.